ansigtsmaske
Skønhed

Guide: Find den rigtige ansigtsmaske til din hudtype

18. august 2016
af Lindi Winkel
En ansigtsmaske kan gøre hele forskellen for din hud!

Det kan være svært nok at få taget sig sammen til at rense ansigtet to gange om dagen – og derfor kan det virke lidt uoverskueligt at få endnu en skønhedsrutine ind i hverdagen, men den rigtige ansigtsmaske kan virkelig gøre en forskel for din hud! Hvilken type maske er den rigtige for dig, og hvad kan du egentlig få ud af at smøre en omgang ler på kinderne?

Vi spurgte hudpleje-ekspert Laura Bonné, indehaver og kvinden bag konceptet Amazing Space, som både består af en luksuriøs hudplejeserie og skønhedsklinikken Amazing Space, som ligger i forbindelse med Hotel D’Angleterre i København.

Hvorfor kan det være en god idé for vores hud at bruge en ansigtsmaske?

”Masker anvendes for at afbalancere huden i forskellige retninger. Når vi bruger cremer, serum og andet, påfører vi produktet i doserede mængder, men med en maske kan huden regulere sig selv ved at optage de pågældende ekstrakter, den enkelte maske indeholder, efter behov. Og så er en maske mere intensiv og skal derfor heller ikke bruges alt for ofte.”

Hvilke typer af ansigtsmasker findes der overordnet?

”Der findes utallige! F.eks. lermasker, der renser, exfolieringsmasker, der fjerner døde hudceller, aha-masker, der regenererer og peeler kemisk, fugtmasker, nærende masker lavet på ceramider og fedtsyrer, lindrende masker, der køler og beroliger med f.eks. aloevera til sart hud eller efter sol.”

Læs også: 10 ansigtsmaske-opskrifter der kan forbedre din hud

Hvilke hudtyper kan med fordel vælge hvilken type ansigtsmaske?

1. Lermasker, der renser er gode til fedtet/kombineret hud og dem, der vil forfine hudens porer.

Dr. Hauschkas lermaske dybderenser, og dæmper rødme og irritation i huden. Masken indeholder en sammensætning af troldhassel og tropæolum, som trækker urenhederne ud af huden. Dr. Hauschka Cleansing Clay Mask, 90 g, 255 kr. Køb lermasken på tilbud her.

https://imgix.femina.dk/dr-hauschka-lermaske-90-g-0.png

2. Exfolieringsmasker er til alle, der ønsker at fjerne døde hudceller, her er det dog vigtigt at vælge efter hudtype, så har du f.eks. sart hud, er det en god idé at gå uden om produkterne med korn og granulater og i stedet vælge enzym-peeling.

AHAVAs mudder exfoliator renser i dybden og stimulerer cellefornyelsen, så din hud bliver frisk og strålende. AHAVA Facial Mud Exfoliator, 100 ml, 215 kr. Køb produktet her.

https://imgix.femina.dk/23926_ahava_facial_mud_exfoliator.jpg

3. Aha-masker (med glycolsyre eller anden frugtsyre), der regenererer og peeler kemisk, er til alle, der har brug for at genopbygge huden, har fokus på anti-aging og vil øge hudens spændstighed.

Mádara har denne maske, der virker regenererende og peelende med aha-syre. Desuden lysner den hudem og mindsker synligheden af aldersrelaterede pletter og linjer. Mádara Brighten Aha Peel Mask, 60 ml, 199 kr. Køb masken på tilbud her.

https://imgix.femina.dk/13977.jpg

4. Bha-baserede masker (bha står for salicsylsyre, red.) er gode til fedtet hud med grove og store porer og talgophobninger.

Der er knald på exfolieringen her med en kombination af både bha- og ahasyrer, der fjerner døde hudceller og forbedrer hudens struktur. Murad AHA/BHA Exfoliating Cleanser, 200 ml, 360 kr. Køb den her.

https://imgix.femina.dk/murad_exfoliating_cleanser.jpg

5. Fugtmasker er til alle med tør og/eller dehydreret hud.

Fugtmaske fra danske Beauté Pacifique kan både bruges som maske, der virker i cirka 10 minutter, hvorefter den skylles af, eller som fugtkur natten over. Beauté Pacifique Masque Soyeux Hydratante, 100 ml, 240 kr. Køb masken på tilbud her.

https://imgix.femina.dk/17309a.jpg

6. Lindrende masker køler og beroliger med f.eks. aloevera og er gode til den sarte hud eller efter sol.

Lövengrips ansigtsmaske virker beroligende for stresset hud, og er særligt rettet mod hud, der udsættes for udstødningsgasser og anden forurening fra byområder. Lövengrip City Living Facial Mask, 100 ml, 151,95 kr. Køb den på tilbud her.

https://imgix.femina.dk/26617_lovengrip_cityliving_facialmask_100ml.jpg

Læs også: Find den perfekte ansigtsmaske til DIN hud

Læs også: De 6 vigtigste tips til en smuk hud

Artiklen indeholder affiliatelinks

Læs også