https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/april/hudtips-p.jpg
Skønhed

De 6 vigtigste tips til en smuk hud

3. november 2014
af Pernille Lewinsky Kofoed
Foto: Shutterstock
Man kan nemt fare vild i junglen af råd om, hvad man skal gøre for at få en sund hud og et frisk udseende. Vi har tyndet ud i mængden, og giver dig her de 6 vigtigste råd.

Rens din hud både morgen og aften. Det tager huden selv godt en måned at komme af med snavs, fedt og makeup, hvis du ikke hjælper den.

> Test dig selv: Hvilken type hårpleje burde du bruge?

• Husk, at huden har mere brug for fugt om vinteren, da kulde, frost og varmen indendørs virker udtørrende.

• Skal din hud se frisk ud, er det en god idé, afhængigt af hudtype, at eksfoliere huden to gange om ugen. Derved fjerner du døde hudceller, fremmer produktionen af nye og øger blodcirkulationen. Hvis din hud er sart, bør du dog nøjes med at peele den én gang ugentligt.

• Brug gerne en maske flere gange om ugen. Masker renser og giver huden fugt. Dybderensende masker bør højst bruges én gang om ugen.

• Vand har stor betydning for huden, da det fjerner affaldsstoffer, som bl.a. viser sig som poser eller mørke rande under øjnene. Så drik masser af vand hver dag.

> Find den perfekte ansigtsmaske til din hud

• Undlad at tørre huden helt efter dit bad, men smør creme eller olie direkte på den fugtige hud. Derved skaber du en usynlig hinde på huden, der binder fugten. Hvis din hud er meget tør, er det godt at bruge oliven-, mandel eller kokosolie.

Læs også