Du kan trylle med din blush - se hvordan.
Skønhed

Guide: Brug din blush rigtigt

14. februar 2017
af Christina Forsberg
Blush på kinderne er en af de vigtigste detaljer ved vores makeup - du kan nærmest trylle lidt med den. Se, hvordan du gør her.

Mascara? Tjek. Eyeliner? Tjek. Øjenskygge? Tjek. Læbestift? Tjek. Blush? Hmm?

Måske tænker du, at ”røde kinder” ikke behøver at være en del af din skønhedsrutine, men så kan du godt tænke om igen. For en blush - eller rouge som det også kaldes – kan gøre underværker for din udstråling og glød. Du kan desuden definere dit ansigts konturer, så det ser ud som om, du f.eks. har et bredere eller slankere ansigt eller højere kindben, end du egentlig har fra naturens side.

Læs også: Blush: Sådan får du smukke kinder

Hvilke type blush skal du vælge?

Du kan vælge mellem f.eks. en cremet blush eller en pudderblush afhængigt af, hvad du mest er til. Hvis du gerne vil duppe den på med fingrene eller har lidt tør hud, er den cremede lige sagen, og foretrækker du en pensel, vælger du pudderblushen.

Se også: 10 nemme make-up tips til dig over 40

Den rigtige nuance blush

Skal din blush udøve lidt magi, er det selvfølgelig vigtigt, at du:

  1. Vælger den rigtige nuance
  2. Lægger den rigtigt i forhold til din ansigtsform.

Så lad os kigge lidt på, hvordan du vælger den rigtige nuance. Dit pejlemærke er din hudtone og for at se, hvilken nuance, der passer bedst til dig, kan du prøve at nive dig selv let i kinderne, eller kigge på din hudfarve efter du har dyrket motion eller været ude i kulden. Den farve, din hud får naturligt, bør du vælge som blush.

Du kan også kigge på dine læber og finde en nuance, der ligner dem.

Som tommelfingerregel klæder de lyserøde/ferskenfarvede nuancer den lyse hudtone, mens de pink/orange og røde nuancer samt de brunlige/bronzefarvede klæder den mørke, varme hudtone.

Se også: Hvilke make-up børster har du brug for?

Hvilken ansigtsform har du?

Når du bruger din blush rigtigt, kan du skabe balance og fremhæve dine bedste ansigtstræk. Derfor er det vigtigt, du lægger den rigtigt i forhold til din ansigtsform, hvad enten den er rund, firkantet, aflang eller oval.

Se, hvordan i denne video:

Læs også: Få Marianne Tromborgs bedste skønheds-tips

Højere kindben?

Er det højere og tydeligere kindben, du eftersøger, skal du have fat i en blush-palet, da du skal bruge to nuancer til at fremhæve dem. En lidt mørkere under kindbenet og en lysere/rødere på selve kindæblet. Du kan også med fordel kombinere brugen af blush med en solskinspudder/bronzer.

I videoen her kan du se, hvordan du lægger solskinspudder og blush for at få et helt naturligt look:

Læs også: Hvilken makeup passer til din hårfarve?

Køb en lækker blush/bronzer her:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også