https://imgix.femina.dk/media/5cc5bf24b6f94916a75df296c3807e9a.jpg
Skønhed

Giv dig selv et øjenløft med en flot makeup

10. oktober 2014
af Isabella Hindkjær, NewsDesk Aller Media
Makeup kan give dig et øjenløft hvis blot det er gjort rigtig - læs her hvordan.

Store, åbne øjne er noget af det vigtigste for at bevare et ungdommeligt look. Men det betyder ikke, at du absolut skal lægge dig under kniven. For selvom øjenlågene hænger en smule og huden omkring måske ikke er helt så spændstig, som den har været, kan du gøre meget med en flot makeup. Bruger du de rigtige teknikker og værktøjer, kan din øjenmakeup nemlig få dig til at se markant yngre ud.

Læs også: Få blikfang på vipperne

Ram øjnene ind
Naturlige og definerede øjenbryn er nøglen til at skabe et ungdommeligt look. Brynene trækker opmærksomheden opad og væk fra huden omkring øjnene. Hvis du har tynde eller hullede bryn, kan du fylde dem ud med en blyant, lidt farvet pudder og en klar gel til at holde dem på plads. Alternativt kan du gå efter en voks til øjenbryn, der opfylder alle tre funktioner.

Læg linjerne
Læg en brun eller sort fast eller flydende eyeliner langs vippekanterne. Brug også lidt kohl under øjet, men kun halvvejs ind mod øjenkrogen.

Tilfør lys og glans
Lidt diskret highligter på de rigtige steder får dig til at se yngre ud på ingen tid. Dup lidt flydende highligter på knoglen under brynet, og ton det ud mod kanten af dit ansigt. På den måde reflekteres lyset det højeste sted på dit øje, hvilket får øjnene til at se større ud. Hold dig fra sølvfarver, da de ofte virker kunstige, og gå i stedet efter en varm champagne-tone.

Brug en curler
En øjenvippecurler kan gøre meget for at skrue tiden tilbage, da den åbner dine øjne helt op. Start derfor altid med at krølle dine vipper, inden du påfører mascara. Brug derefter en sort mascara til de øverste vipper og en brun mascara til de nederste. På den måde trækker den mørke farve opmærksomheden op, mens den brune farve giver definition på undersiden af øjet uden at trække øjet ned.

Leg med skygger
Du kan modvirke tyngdekraftens tag i dine øjenlåg ved at vælge de rigtige farver øjenskygge. Brug en lys øjenskygge til hele øjenlåget og en mørk, varm øjenskygge, som du lægger i globelinjen. Brug en pensel til hver øjenskygge og husk at tone de to farver øjenskygge sammen, så du ikke får for store kontraster, men i stedet en blød og fin overgang.

Læs også: Sådan lægger du en nem hverdags makeup

Læs også