Frisør, opsætning, fedtet hår
Skønhed

Frisøren: Husk det her, inden du kommer i salonen

6. januar 2023
Af Aino Oxblod
Foto: Unsplash
Normalt vasker frisøren dit hår, inden du skal klippes, og derfor springer flere af os hårvasken over. Der er dog tidspunkter, hvor det kan være en god idé at have rent hår, mener frisør Natalie Bolyn.

De fleste af os kommer ikke til frisøren med nyvasket hår, da frisøren alligevel plejer at vaske håret for os.

Men hvis du har et frisørbesøg inden en stor begivenhed eller et bryllup, bør du tænke en hårvask ind i tidsplanen, inden du dukker op hos frisøren.

Hårstylisten Natalie Bolyn sætter ofte hår på brude inden den store dag og fortæller, at det er meget almindeligt, at kunderne kommer med snavset hår, inden håret skal styles, fordi de tror, det vil gøre processen nemmere.

– Det er ikke sandt, siger Natalie Bolyn, der har skrevet et opslag om det på sin Instagram. Opslaget blev delt så meget, at avisen The Mirror samlede historien op.

– Jeg ved ikke, hvem der har fortalt folk, at snavset hår er bedre til håropsætninger, men det er simpelthen ikke sandt, siger hun.

Hvornår skal man vaske håret?

– En vask aftenen før du får stylet dit hår er ofte det perfekte fundament, når håret skal sættes, skriver Natalie Bolyn på Instagram.

Alt hår er forskelligt, og det kan også være nødvendigt at vaske håret lige inden frisørtiden.

– Du kender dit eget hår. Hvis du nemt får fedtet hår efter én dag, så skal du vaske det samme dag, du har frisørtid. Når jeg laver opsætninger, gør jeg kun håret mere snavset, siger stylisten og fortæller også, hvad du ikke skal gøre:

– Du skal ikke møde op med fem dage gammelt fedtet hår, der lugter. Det bliver kun værre, når jeg begynder at bruge varme, og ingen vil lugte af hår, der ikke har været vasket i fem dage.

– Når vi siger snavset hår, mener vi, at det er blevet vasket dagen eller aftenen før. Det skal ikke være mere snavset end det, og man får ikke pluspoint for ekstra snavset hår, skriver hun.

Blandt kommentarerne på Instagram støtter andre frisører og stylister Natalie Bolyns i hendes holdning:

– Du har fuldstændig ret. Jeg vil også gerne undvære kunder med snavset hår, skriver flere.

Se opslaget her:

Artiklen blev første gang bragt på femina.se. Dette er en redigeret version.

Læs også