Rapunzel Haar
Skønhed

Hun blev kaldt ”Virkelighedens Rapunzel”. Efter 19 år klippede hun alt sit hår af

6. maj 2022
af Aino Oxblod, femina.se
Foto: Instagram & TikTok
Vanessa Rasmusson blev kaldt "Virkelighedens Rapunzel" på grund af hendes tykke blonde hår, der nåede ned til hendes lægge. For nylig besluttede hun sig for en dramatisk forandring – og klippede 1,2 meter af sit hår.

Da Vanessa Rasmusson var syv år gammel, havde hun en kort frisure. Hun hadede det som barn og besluttede sig for, at hun aldrig skulle have kort hår igen.

Løftet holdt hun i mange år. Vanessa Rasmusson, der er fra Utah i USA, voksede sit hår så langt, at det blev hendes kendetegn.

Folk begyndte at kalde hende for ”Virkelighedens Rapunzel”.

Ligesom prinsessen i Brødrene Grimm-eventyret havde Vanessa meget langt og tykt blondt hår.

Håret var ikke så langt, at det kunne bruges til at klatre op i et tårn, men det nåede hende til læggene.

Gennem de sociale medier, og især mediet TikTok, tiltrak den 26-årige stor opmærksomhed med sit hår.

Nedenfor kan du se en af Vanessa Rasmussons videoer på TikTok, der har over tre millioner visninger.

Hun begyndte dog at mærke, at håret overskyggede alt andet, og det føltes som om, at håret overtog hendes liv.

- Folk begyndte at give mig komplimenter for mit hår hele tiden. Jeg blev bemærket for mit lange hår, og det blev synonym med min identitet og mit selvværd.

- Det er klart, at det nogle gange føltes godt at få et kompliment, men jeg begyndte også at føle mig mere og mere utilpas, siger hun i et interview med Daily Star.

Hun indså endelig, at det var på tide for hende at gøre det, hun havde svoret i en alder af syv, at hun aldrig ville gøre. Hun besluttede sig for at klippe sit lange hår af.

Du kan se transformationen på billederne herunder.

- Jeg var blevet et andet menneske, end det jeg var, da jeg var syv år. Mit 1,2 meter lange hår fik mig altid til at skille mig ud. Jeg ville ikke længere bare ses for mit hår, jeg ville ses som en person, siger hun til Daily Star.

Holdt forvandlingen hemmelig

Vanessa klippede sit hår i hemmelighed, og skrev ikke om det på sociale medier, før det var gjort.

Hun var bange for, at de 33.000 Tiktok-følgere ville forsøge at få hende til at ændre mening.

- Jeg glædede mig til at klippe mig selv. Jeg var chokeret, da jeg første gang så håret forsvinde, men også overrasket over, at jeg også følte mig sød og selvsikker med kort hår.

- Jeg havde heller ikke tænkt over den vægt, som mit lange hår havde betydet for min nakke gennem årene. Det hele føles nemmere nu.

Efter at have klippet sit lange hår fik hun at vide af nogle følgere, at de ikke ville følge hende mere – men den slags reaktioner gjorde kun Vanessa mere sikker på sin beslutning.

Se videoen, der viser Vanessas hår før og efter klipningen herunder.

- At klippe mit hår af betød, at jeg skulle ændre på det billede, jeg havde af mig selv. Det fik mig til at se skønheden ved mig selv, ud over mit hår.

Artiklen blev første gang bragt på femina.se. Dette er en redigeret version.

Læs også