Negle
Skønhed

Form, farve og dekoration: Sådan skal dine negle se ud sommeren 2017!

7. juli 2017
af Charlotte Kobberøe Fink
Er der noget som lækre negle, der kan peppe ethvert sommerlook op? Vi har spurgt en erfaren ekspert om, hvordan neglemoden ser ud denne sommer.

Vi elsker, når det er tid til bare tæer i sandaler, og solen langsomt farver vores vinterblege hud (i hvert fald lidt mere) gylden. Og i den forbindelse er det oplagt lige at friske friske sommerlooket op med kærlig opmærksomhed til vores negle. Derfor har vi allieret os med Sine Gerstenberg, som er Nordic PR Lead Manager hos L’Oréal, som guider os til, hvad der er hotteste neglemode denne sommer.

Negle-form og længde:

Sporty-negle:

”Lige nu ser vi rigtig stor påvirkning på neglemoden fra den sporty-tendens, vi ser i modebilledet generelt. Så det, der allermest trendy lige nu, er short-active-nails. Det vil sige, at neglene skal følge fingrernes form, hvor man er meget loyal over for, hvordan ens naturlige negle ser ud. Spidsen af neglen skal følge fingertippens afrunding, og den skal være filet rimelig kort og rund. Neglene skal ikke være klippet helt ned, men de skal faktisk ikke titte ret meget ud over fingerspidserne”.

”Formen er nemmest at få, hvis man har en lang negleplade (overflade på neglen, red.), men man kan godt snyde sig til en sådan, ved at lade neglen vokse lidt længere ud over fingerspidsen, og så stadig file neglen i den facon, som din finger har”.

Mindre naturlighed:

”Mindre paralleltrends til de korte negle er de længere mandelformede negle, og så er de firkantede negle faktisk også på vej tilbage som et led i det fokus på 90’erne, der har været i moden. Tænk Pamela Anderssons negle i Baywatch, der var lange og firkantede med fransk manicure. Vi må gerne være lidt mindre naturlige igen, som vi også ser det i skønhedstendenser med det helt blonde eller lyserøde hår og kunstige øjenvipper. Men det er en stil, man skal være til”.

Læs også: Den ultimative negle-guide: Pynt og pleje trin for trin

Neglelakken denne sommer

Farvefrihed:

”Generelt er farvevalget meget frit. Det, vi ser lige nu, er en sæsonløs trend, hvor det på trods af sommer stadig er in med meget mørke negle. Sort og mørkerøde farver ser faktisk rigtig flotte ud til solbrun hud”.

Røde nuancer:

”De røde farver er stadig in – rød er en farve, som moden bliver ved med at vende tilbage til. Men hvor vi sidste år havde meget fokus på den klassiske røde, så ser vi denne sommer flere retninger mod orange- og lyserøde toner. Og så er der jo nogle klassiske sommerfarver, som moden altid vender tilbage til om sommeren. Fersken- og koralfarver, der er smukke, og som både klæder lys og solbrun hud”.

”De eneste farver, vi ikke ser særlig meget til denne sommer, er blå- og violette nuancer. Men de skal nok komme igen på et tidspunkt.”

Shiny:

”Overfladen på neglen skal lige nu klart være shiny og skinnende – inspireret af tendensen med gelenegle”.

Læs også: Negle: Sådan lægger du glimmer-neglelak

Kunst på neglene - nail art

Accessories:

Nail art har været ude i en periode, men det er klart ved at komme tilbage. Men hvor man tidligere så meget vild dekoration på alle negle, så er den nu meget mere artistisk. Det kan være små ting som en sort negl med en lille guldprik på eller en række ensfarvede negle, men hvor ringfingeren har fået et lag med glimmer på. Tænk mere i negle-accessories end i et full on-look med masser af hjerter og regnbuer”.

Metallisk:

Der kommer helt sikkert mere nail-art i femtiden, men i en mere elegant version, end vi har set tidligere. De næste sæsoner bliver der fokus på smukke marmoreringer og metalliske, næsten insekt-lignende overflader. De metalliske farver kommer generelt stærkt igen til efteråret.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også