negle
Skønhed

Den ultimative negle-guide: Lak, pynt og pleje - sådan skal dine negle se ud lige nu

27. juni 2016
af Mette Bundgaard (redigeret til web)
ALT om negle.. Nailed it!

Fyr den af med seje, smukke og fantasifulde negle til fester - eller bare fordi, du synes, det er fedt. Det kræver ikke meget tid at få dem i tiptop stand. Du skal kun bruge 10 minutter om ugen til at pleje dine negle, der i løbet af ugen får en hårdhændet behandling af vejr og vind, rengøring og håndvask. Det er da til at overkomme, og så vokser dine negle pænt og er klar til en gang lak.

Læs også: Sådan reparerer du dine negle

Sådan plejer du dine negle:

1. Sæt neglene i blød i en skål med varmt vand, der er tilsat lidt oliven – eller mandelolie – og eventuelt saften fra en halv citron, hvis neglene er lettere misfarvede. Det gør dem lysere og fine igen.

2. Når neglebåndene stadig er fugtige, kan du blidt skubbe dem tilbage med en frottévaskeklud eller en neglepind i træ.

3. Massér bagefter neglebåndene med en negleolie eller neglebåndscreme, og smør hænderne ind i en god, nærende håndcreme.

Neglelak

Ja, du skal lægge fire lag..

Skal jeg virkelig først bruge underlak, to gange farvet lak og en overlak for at få lidt farve på neglene? Det har du sikkert ofte spurgt dig selv om. Og ja, det skal du, hvis du ønsker at have perfekte negle og en lak, der holder. Underlakken beskytter neglene mod misfarvninger fra den farvede lak. To lag af den farvede lak ser væsentlig pænere ud end et lag, og overlakken giver ekstra glans og beskytter den farvede lak, så det hele holder længere. Selvfølgelig kan du godt droppe overlakken, hvis du ikke lige orker eller er i tidsnød. Den holder bare ikke så længe …

5 trin til den perfekte lakering

1. Fil neglene i form. Det er flottest med korte, ovale negle.

2. Fjern olien fra neglepladen med en mild neglelakfjerner.

3. Læg en klar underlak på alle neglene, da det beskytter neglepladen mod misfarvninger og nivellerer eventuelle rillede negle.

4. Påfør nu den farvede lak. Når laget er tørt, lægges næste lag farvet lak på.

5. Når du føler, den farvede lak er godt tør, afslutter du med en overlak, der gør det færdige resultat mere holdbart.

https://imgix.femina.dk/cnd-creative-play-top-coat-136-ml-0.jpeg

Negletrenden lige nu

Det er in at være individuel, og det kan jo nemt gøres ved at udsmykke neglene i forskellige farver og mønstre. Vi er dog lidt mere dæmpede i negleudsmykningen, end vi har været. Lige nu er det supercool med en anden farve på en eller to af neglene eller et enkelt mønster på alle neglene eller hist og pist. Tendensen peger på, at vi vil blive mere tilbøjelige til at bruge farverne hver for sig. Glimmer ses nu ofte som en effekt ved neglens halvmåne eller på spidsen af den korte negl i stedet for på hele neglen. Farverne på fingerspidserne er lige nu stærkt inspireret af 70’erne: bærfarver, grønt og brændte farver – og lidt disko. >>Se de hotteste farver fra Essie lige her<<

https://imgix.femina.dk/essie.jpg

Disse tre smukke nuancer er et sikkert valg lige nu - og de er endda på tilbud. Klik her for at se den røde, guld eller orange

Få neglelakken til at tørre hurtigere

Put de nylakerede negle under koldt vand, ryst hænderne i luften, som OutKast sang ”like a polaroid picture”, eller brug en føntørrer til at forkorte tørringen. Ja, der er masser af gode råd til, hvordan lakken skal tørre hurtigere, for hvem gider egentlig sidde musestille i 30 minutter, mens lakken hærder. En af de allerbedste og hurtigste teknikker er en neglelaktørrer på spray. Mavala Mavadry Spray får neglelakken til at tørre lynhurtigt. Lad lakken tørre i et minut, inden du sprayer Mavadry på, der også skal tørre i et minut, men så er lakken også klar, og du kan komme videre i verden.

Gellak holder længere

Skaller lakken af efter kort tid, eller kan du hurtigt vinke farvel til lakken på spidsen af neglen? Så er der hjælp at hente. Skab et holdbart salonlook på ingen tid med en gel topcoat, f.eks. Mavala Top Coat Gel Finish eller Vinylux fra CDN, som begge giver ekstra glans, samtidig med at geléeffekten forsegler det hele, så den farvede lak holder bedre. For at øge modstanden mod afskalning kan du lægge overlakken ned over neglens spids. Hvis du bruger gellak til både den farvede lak og topcoat, holder det i minimum syv dage – og fjernes let med en acetonebaseret neglelakfjerner. >>Her kan du købe en gellak, som du selv kan bruge<<

Shellac holder længst

Shellac får du lavet hos en professionel, og resultatet holder i 14 dage. Hele processen er den samme som ved en almindelig manicure, hvilket vil sige: underlak, to gange lak og til sidst en speciel overlak. Lakken bliver hærdet med uv-lys, men så kan du også gøre hvad som helst med dine negle lige bagefter – de holder til alt. De eneste minusser er, at det er dyrere, end hvis du selv bruger en gellak, du skal på en negleklinik for at få det gjort, og så tager det minimum 10 minutter at fjerne lakken igen med specielle Remover Wraps.

Pimp dine negle: Neglestickere

Ja, eller slet og ret klistermærker til neglene. De er selvklæbende og kan både lægges direkte på dine egne negle, gelénegle og akrylnegle. Neglestickere findes med alle mulige mønstre og udsmykninger og i forskellige prisklasser. De er virkelig nemme at bruge, både fordi det er hurtigt at komme dem på og meget nemt at fjerne dem igen – du hiver dem simpelthen bare af.

https://imgix.femina.dk/neglesticks.jpg

Sådan gør du:

1. Sæt en sticker på en negl.

2. Fil overskydende sticker af – det, der går ud over din naturlige negl.

3. Vupti! Et nyt smart look på rekordtid, og der er ingen tørretid. Resultatet holder i op til syv dage.

Neglemode gennem tiden

Det er ikke kun i vores tid, at der bliver brugt pynt på neglene. Allerede i oldtiden dekorerede egypterne, grækerne og romerne deres negle og hænder med hennafarve.

- I 1800-tallet polerede man rød olie på neglene.

- Omkring år 1900 opfandt man den første let skinnende lak, der dog ikke var særlig holdbar.

- Først i 1925 blev lakken mere holdbar.

- I 1932 kom lakken med farvepigment på markedet.

- I 1940 blev det moderne med lange, røde negle

- I 1950’erne og 60’erne skulle neglene være lyse og lette (rosa, koral og beige).

- I 70’erne var man glad for naturens farver, og i slutningen af årtiet begyndte man at pynte neglen, blandt andet med neglesmykker.

- 1980’erne var præget af pangfarver og similisten.

- I 1990’erne var det de nude farver, der pyntede på neglene.

- I 00’erne var det stadig de lyse nuancer, der overordnet dominerede i starten, men hen mod slutningen af årtiet gik skalaen fra helt lyse nuancer til de mørkerøde og bordeaux nuancer.

Læs også: 10 ting du ikke vidste om dine negle

Læs også: Sådan får du neglelakken til at holde i 10 dage

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

(Artiklen indeholder affiliate links)

Læs også