tørshampoo
Skønhed

FEMINA tester tørshampoo

29. august 2016
af Pernille Buhl
Foto: Pantherstock, m.fl
Tørshampoo kan være den store helt en morgen, hvor man er kommet lidt for sent ud af sengen, eller hvis man bare ønsker et mere vildt og rodet hår-look. FEMINAs redaktion har testet et udvalg af dem, der er på markedet.
GB by Gun-Britt Dry Volume Booster 220 ml til 179 kr.
tørshampoo
Tørshampooen er nem at fordele i håret og gør ikke håret hvidt, som andre tørshampooer kan have en tendens til at gøre. Den fjerner hurtigt det fedtede look fra håret, og som en bonus tilfører den god fylde, uden at håret føles for stift. Tørshampooen er tilsat parfume, hvilket for de parfumeforskrækkede nok godt kan føles lidt overvældende. Alt i alt en god tørshampoo – dog med en lidt overvældende duft. Charlotte Hallbæck, webjournalist Matas Dry Shampoo 200 ml til 59,95 kr. Jeg sprayede i håret i 20 centimeters afstand fra hovedet. Den friskede op på mit hår, gav det ekstra fylde, det blev nemt at sætte (og dejlig blødt) og som ekstra bonus: Det duftede SÅ godt. Et virkelig godt alternativ, hvis man vil springe en hårvask over.
tørshampoo
Mia Zoëga, senior art director Klorane 150 ml til 109,50 kr. Min lifesaver i beauty-verdenen. Klorane gør lige præcis det, en tørshampoo skal, så håret ser nyvasket ud, har fylde og friseres som normalt. Den er klart min favorit blandt mange andre tørshampooer, da den ikke gør håret klistret, håret kan redes, og den har ikke en stærk duft.
tørshampoo
Christine Sonne-Schmidt, modestylist Colab Sheer+invisible 200 ml til 75 kr. Jeg synes, at tørshampooen er god til at opfriske håret mellem hårvaskene. Den har en god konsistens og er velduftende, uden at duften tager over. Den efterlader håret rent og nemt at style og giver ekstra tekstur i mit lange, tykke hår.
tørshampoo
Mette Lynggaard, modeassistent Sachajuan Volume Powder 200 ml til 135 kr. Ret beset er det et volumenpudder, men det lægger sig lidt i krydsfeltet mellem en tørshampoo og et stylingprodukt. God til at opfriske og give struktur i mit fine hår, der hurtigt bliver slapt i løbet af dagen, eller tilføre lidt krudt de morgener, hvor jeg ikke når en hårvask. Jeg synes ikke, den har helt samme effekt som de mere traditionelle tørshampooer, hvor håret skal redes igennem, efter at man har sprayet. Her skal man style håret let med fingrene – og det giver et mere afslappet look.
tørshampoo
Dorte Mosbæk, artikelredaktør LÆS OGSÅ: Makeupartsitens guide til de rette makeuppensler Shu Uemura dry cleaner 250 ml til 310 kr. Jeg har aldrig været fan af tørshampoo, da jeg ofte synes, de lugter tungt og parfumeret og får håret til at se “støvet” ud. Den holdning må jeg dog trække tilbage efter at have prøvet Shu Uemuras 2-i-1-drycleaner. Tørshampooen minder om en hårspray, sprayes på nogle centimeter fra bunden for derefter at masseres rundt med fingerspidserne. Den er uden duft og føles let og luftig. Og ud over at absorbere olie i hovedbunden tilfører den fugt i længderne. Alt i alt en fantastisk tørshampoo, men også i den dyre ende.
tørshampoo
Camilla Kjems, chefredaktør Wella EIMI Dry Me 180 ml til 190 kr. Absolut favoritprodukt, som jeg bruger på to måder. Som stylingprodukt i mit flade hår, efter vask og føn giver den fylde og struktur fra bunden og det løft, som jeg altid går efter. Jeg er sådan en, der vasker hår hver dag, men hvis jeg ved, at jeg ikke kan nå det om morgenen, bruger jeg tørshampoo om aftenen, INDEN jeg sover. Jeg synes, resultatet bliver 10 gange bedre, når produktet har virket natten over og absorberet overskydende ’fedt’ fra hår og hovedbund, end hvis jeg sprayer det i om morgenen. Jeg er vild med den rene duft og synes, den lette, luftige konsistens er nem at fordele og kramme ind i håret.
tørshampoo
Vibeke Nielsen, skønhedsredaktør Organic Hairspa Dry Shampoo 250 ml til 188 kr. Jeg er ret stor fan af tørshampoo, men langtfra af alle. Jeg synes ofte, de kan have den modsatte effekt af det, de lover. Denne er jeg dog ret begejstret for. Den tynger ikke håret, men giver volumen og efterlader håret let og luftigt – lige som jeg ønsker det. Tilmed dufter den også godt (hvilket jeg synes er ret vigtigt) og så er den økologisk. Min nye favorit.
tørshampoo
Julie Lynggaard, redaktionsassistent Bjørn Axén styling powder dry shampoo 80 ml til 75 kr. En tørshampoos fornemste opgave må være, at man kan springe hårvasken over, uden at det bliver alt for pinligt. Og den opgave bliver helt sikkert løst med Bjørn Axéns Dry Shampoo. Den virker effektivt mod det fedtede hår, absorberes nemt og hurtigt og føles iskold, frisk og meget behagelig, når man sprøjter den i – og så støver den ikke, som andre tørshampooer kan have en tendens til. Den forsvinder dog lidt hurtigt og giver ikke så meget volumen, så som decideret stylingpudder er den ikke det mest effektive. Til gengæld dufter den dejligt.
tørshampoo

Emilie Dahm Reimar, digitalchef Kevin Murphy Fresh Hair 250 ml til 198 kr. Med mit mørke hår, der klasker 10 minutter efter føntørring, har det været lidt af en udfordring at finde en tørshampoo, der kan snyde tyngdekraften uden at give mig hvidt/støvet heksehår. Men denne fra Kevin Murphy fordeler sig både let og usynligt, samtidig med at den giver håret et medium løft. Dens meget lette og naturlige duft af vanilje sætter prikken over i’et. Ny favorit!
tørshampoo
Thea Møller Ronex, journalistpraktikant

LÆS OGSÅ: Få makeupartistens tips til smukke vipper

Læs også