https://imgix.femina.dk/2021-05-06/fodterapeut_foedder.png
Skønhed

Fem ting, fodterapeuten ville ønske, du holdt op med

6. maj 2021
af Julie Kraase Brandt
Foto: Unsplash
Hvordan undgår du hård hud? Og hvad er det bedste trick til bløde fødder? Fodterapeuterne Mette Damkvist & Charlotte Lehn giver her deres bedste tips til glade fødder.

1. Forkerte sko

– Hård hud på hælene og siderne af fødderne er symptomer på forkert eller ensidig belastning, forklarer fodterapeuterne Mette Damkvist og Charlotte Lehn fra Fodterapi 2100 i København.

Godt fodtøj har plads til fødderne og trykker ikke neglene – stilethæle er derfor de værste.

Går du meget i hverdagen eller bruger høje hæle ofte, råder de til, at du bruger skiftesko så meget som muligt.

For at afveksle trykket.

Det kan gøres med for eksempel flade sandaler med hælrem eller fast hælkappe, så de sidder godt fast.

2. Fingrene væk fra filen

– Når man selv går i gang med kniv eller fil, kan det meget nemt gå galt, enten ved, at der bliver taget for meget af og der dermed kommer sår, eller ved, at man får filet for meget på det samme sted, så huden automatisk vil danne mere hård hud for at udligne skævheden, lyder det fra fodterapeuterne.

Så drop filen.

3. Klip lige over

– Man kan nemt skabe en nedgroet negl ved at klippe tåneglene ned i siderne, så klip dem lige over, og fil eventuelt neglenes hjørner lidt runde for at undgå tryk fra tåen ved siden af.

4. Korte fodbade

Fodterapeuterne råder til at holde fodbade på maksimum 10 minutter og altid i lunkent vand, fordi varmt vand og sæbe virker udtørrende.

5. Peelende masker

– Vi har desværre set adskillige tilfælde af allergier fra de peelende fodmasker, man tager på som strømper, og som så får den døde hud til at skalle af, så dem har vi ikke gode erfaringer med.

Det skal du gøre

Har du ikke en aftale med en fodterapeut i kalenderen, så råder de begge til at bruge en klassisk grydesvamp (ja, dem fra supermarkedet i kulørte farver) til at tage toppen af den værste hårde hud.

I modsætning til en fil kan grydesvampen gøre det mere jævnt, fordi den kan formes i hånden.

Brug den i badet på våde fødder efterfulgt af fugt.

– Gerne i en creme med naturlige olier som for eksempel avocadoolie, der modvirker tør og skællet hud, siger fodterapeuterne.

Læs også