https://imgix.femina.dk/media/f24e433ae1f941e9986b39ef2d5382ae.jpg
Skønhed

Fedt på sidebenene har også gode sider

10. juni 2012
af MIA HJORTSBERG, JP.dk
Det er fint at have lidt på sidebenene i overgangsalderen, hvis man vil undgå sygdom.

Trods hvad vi så ofte hører og bliver påduttet, så er det ikke nødvendigvis dårligt at have lidt ekstra fedt på sidebenene, i hvert fald ikke hvis vi spørger lægerne.

"Det er ikke helt ringe at have et par ekstra kilo," fortæller læge Søs Wollesen. Hun mener, at kvinder med nogle ekstra kilo ofte har det bedre i overgangsalderen end helt tynde kvinder.


Øget østrogenproduktion

"Når æggestokkenes østrogenproduktion ophører, vil binyrebarken stadig kunne producere lidt østrogen, og det samme gælder for fedtvæv, så rundere kvinder har ikke altid så store problemer i menopausen. Det er der en del eksempler på," siger Søs Wollesen. En del af østrogenproduktionen overtages altså af fedtvævet, når æggestokkene ophører med at producere. Ved kontinuerlig produktion af østrogen mindsker kvinder også deres risiko for hjertekarsygdom i overgangsalderen.

Galleri : Mød kvinderne der elsker deres maver på godt og ondt

Overvægt kan skade produktionen af østrogen

Men jo større mængde fedtvæv, jo større østrogenproduktion. For meget fedt kan være skadeligt ved at resultere i for stor produktion af østrogen. Det giver større livmoderhinde og mulig risiko for brystkræft. Søs Wollesen pointerer derfor, at der ikke er tale om mange kilo på sidebenene: "Vi taler ikke overvægt, men måske mere normal plus nogle få kilo. Blot så vi ikke legaliserer overvægt, men bløder op for, at vi ikke skal være tynde-tynde, men mere en gylden mellemvej."


Læs også artiklen : Farverige modetrends til din kropsform

Læs også