https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/september/immunprim.jpg
Skønhed

Er du syg? Gå en tur i køkkenet

11. september 2014
af Naturazin.dk
Når efteråret rammer os, begynder helbredet tit at skrante lidt. Forkølelse, influenza, hoste og meget andet står nærmest i kø for at overmande os. Men en simpel tur i køkkenet, kan faktisk beskytte dig mod meget...

Det er svært at overgive sig, men ja - vi må indse, at de første blade er begyndt at visne på træerne, og efteråret er så småt ved at melde sig. Snart taler vi om forkølelse og influenza. Men vidste du, at du i dit køkken har uovertrufne redskaber mod lige netop sygdom?

Herunder er en liste, et uddrag fra vores E-bog "Boost immunforsvaret - NU", som kan downloades ganske gratis på vores hjemmeside. Den er pakket med endnu flere tips til, hvordan du bliver stærkere, inden vinteren kommer og hvad du skal gribe ud efter, hvis uheldet er ude.

Naturazin

Denne artikel er udarbejdet af Naturazin? Bag Naturazin står Anja og Zenia, ?begge uddannet som Naturopath I Biologisk Medicin.?Se mere på www.naturazin.dk

De er også forfattere til Rejsen til sundhed
Følg dem på Instagram: @anjaballegaard og @zeniasantini

• Hvidløg. Antiseptisk, desinficerende og slimløsnende. Bestemt en urt der er i eliten. Brug rigeligt i maden og i hummus, tzatziki eller pesto. Er du ved at blive syg, eller kan du ikke komme af med din forkølelse, så prøv den kroatiske hvidløgskur (find opskriften i bogen).

• Ingefær. En fantastisk rod, som virkelig kan varme indefra. Smid den i juiceren eller overhæld roden med kogende vand og en kvist timian. Prøv for eksempel at juice 3 cm ingefær med et æble og drik den som et dagligt shot. Det er ikke kun godt for vores immunforsvar, men stimulerer også vores fordøjelsessystem.

• Lakridsrod. En fantastisk rod, som har en regulerende effekt på vores binyrer og øger vores modstandskraft under stress.
?
Timian. Thymol, som er et af de aktive stoffer i timian, udskilles igennem lungerne og virker desinficerende på luftvejene. Urten er god ved tør hoste, astma, kighoste, bronkitis og lungebetændelse.
?
Hyld. En fantastisk urt specielt ved virusinfektioner som influenza og forkølelse.
?
• Citrusfrugter. Drik et stort krus lunkent vand med saften af en halv citron. Det burde i virkeligheden være en fast rutine på alle årets dage. Det renser vores fordøjelsessystem igennem og rehydrerer os efter en nat uden væske. Citronsaft er basedannende og indeholder den immunboostende antioxidant C-vitamin.

Held og lykke med det,
Anja og Zenia fra Naturazin

Læs også