https://imgix.femina.dk/media/ff4ad4f464e34d7b9436e90d5473db4f.jpg
Skønhed

Dit spejlbillede afslører dig - bliv endnu smukkere

16. oktober 2011
af Sandie winkel
Få gode råd til at blive endnu smukkere og til at pleje din hud rigtig de rigtige steder.

PANDE
Oplever du urenheder i den øverste del af panden, kan det skyldes en ophobning af affaldsstoffer i kroppen, evt. forårsaget af blæreeller nyreproblemer. Husk at drikke masser af vand for udrensning


HUDEN
Har du modermærker, der ændrer form eller farve eller sår der ikke vil hele, kan det evt. være et tegn på begyndende modermærkekræft. Hold løbende øje med nye mærker og kontakt din læge, hvis du er i tvivl.

Læs også: Farvel appelsinhud

KÆBEN
Har du uren hud omkring kæben, kan det være et tegn på fordøjelses- og tarmproblemer. Mærk efter, og se om der er en sammenhængmellem udbrud og oppustethed og mavekneb. Foretagevt. justeringer i kosten, f.eks. at undgå gluten, og oplev i mange tilfælde forbedringer på begge niveauer.

KIND
Hvis du som kvinde døjer med uren hud på kinderne, kan det skyldes en hormonforstyrrelse, bl.a. PCO (Polycystisk Ovariesyndrom). Kontakt din læge og bliv tjekket for en sikkerhedsskyld.


Køb IMEDEEN produkter
i Qshoppen

HAGE
Får du pludselig uren hud omkring hagen en gang i måneden, så er det helt normalt. De fl este kvinder oplever, at de får bumser i det område omkring menstruationen. Dette skyldes det ekstra udslag af hormoner i perioden.

Læs også: Rynker sandt og falskt

DECOLLETE
Kreppet hud på brystet passer sjældent godt sammen med den nye bluse og de glimtende smykker. Husk derfor at pleje den udsatte hud på decollete på samme måde, som du plejer din ansigtshud. Flere af de velkendte hudplejemærker har en decolletecreme i deres sortiment, men du kan også bare bruge den creme, du i forvejen bruger i ansigtet.

ALBUER
I nogle tilfælde kan det være godt at have spidse albuer, men at have tørre albuer er aldrig godt. Husk derfor ikke at suse over området i den daglige indsmøring. Giv i stedet for de tørre steder en ekstra tur med en fed creme, og du vil hurtigt se en stor forbedring. Har du desuden mørke og misfarvede albuer, så kan det afhælpes ved at gnide en halv citron på området og skylle efter med varmt vand.

HÆNDER
Tørre poter med gullige negle er ikke det bedste førstehåndindtryk, man kan efterlade. Husk derfor at pleje poterne hver dag med en god, fed håndcreme og handsker i koldt vejr. Lider du af gullige negle, kan det være fordi du har glemt at ligge et lag basecoat under din yndlings farvede neglelak - uden den kan farvepigmentet fra lakken nemlig trænge ned i neglen og misfarve den.

BIKINILINJE
Lækkert undertøj giver selvtilliden et skub i vejret, og manden et smil på læben, men knopper i bikinilinjen er ikke den bedste accessorie. Undgå de røde og kløende knopper ved jævnligt at eksfoliere huden, så der ikke opstår indgroede hår under de mange døde hudceller, der ligger på overfl aden. Husk også at barbere i hårretningen, og ikke imod hårretningen.

SKINNEBEN
Skællende skinneben der stikker ud under kjolen er et absolut no go. Giv derfor skraberen en velfortjent pause, og slip samtidig af med både lange børste og krokodilleskin på underbenet ved at vælge at få vokset benene. De mange strøg med skraberen gør huden tør, udsat og følsom, og med en voksning kan du gå helt op til 6 uger, før det er tid igen.

Læs også: 5 råd til tør hud

Læs også