https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/november/mascara-prim.jpg
Skønhed

Din mascara gør dig 5 år ældre

8. november 2014
af Malene Fich Weischer & Tone Ra Pedersen, KK.no
Der er ingen tvivl om, at sminke kan gøre rigtig meget for et ansigt. Men man skal være varsom med, hvordan man bruger det. For ligesom sminke kan få dig til at se yngre ud, så kan det også gøre dig ældre …

En makeup, der er lagt rigtigt, kan gøre meget for dit udseende: Lidt rouge kan f.eks. friske huden op på et par sekunder og en strategisk placeret highlighter fremhæver hurtigt dine bedste træk.
Men bruger du sminken forkert, kan det have den modsatte effekt.

- Der er mange kvinder, som ser ældre ud end de egentlig er på grund af den måde, de lægger deres mascara på, fortæller Karim Sattar, international makeup artist for The Body Shop, til vores gode venner på sitet KK.no. Han fortsætter:
- En masse sort mascara under øjnene får dig nemlig til at se fem år ældre ud, og hvis du ikke ligefrem er 14 år længere, så er det måske ikke lige den effekt, du ønsker dig, siger han.

Sådan løser du problemet
Problemet ligger, ifølge Karim Sattar, i den mascara, som rigtig mange af os lægger på de nederste vipper. Det er nemlig med til at trække ansigtet nedad.
- Og alt, som trækker fokus ned, vil få dig til at se ældre ud. Det tynger hele ansigtet og får det til at fremstå tungere og ældre.

Hvis du imidlertid har lidt svært ved at forestille dig et liv uden mascara på de nederste vipper, så har Karim Sattar dette råd:
- Gå ud og køb en brun mascara, så du har en sort til de øverste vipper og en brun til de nederste. Så formindsker du den ældende effekt.

Den norske sminkeekspert og journalist hos KK.no, Aina Kristiansen, har selv stillet op som model for at vise forskellen, og hun er helt enig med Karim Sattar: Hvis du vil se yngre ud, så drop mascaraen på de nederste vipper.

Læs også