Skønhed

Den billigste er et solcreme-mirakel. Vi har testet fem solcremer, så du ikke behøver

9. juni 2022
Af Redaktionen
Foto: Giphy, PR
Hvilken solcreme er bedst i test? Vi har testet fem forskellige solcremer til ansigtet. Læs her, hvilke solcremer der ikke fedter og er nemme at smøre på – uden at du bliver helt hvid i ansigtet.

Går turen til sydens sol til sommer? I sommerhus? Eller bare en tur ud på altanen?

Uanset hvad, er det en god idé at bruge solcreme. Især fordi du ifølge hudlægen skal bruge solcreme det meste af året – og ikke kun, når du er på ferie.

Her kan du blive klogere på, hvilken solcreme der passer bedst til dig og din hud.

Vi kender det alle. Der findes ikke noget værre end solcreme, der fedter, ikke bliver absorberet ordentligt eller efterlader en fuldstændig hvid i ansigtet.

Hvilken solcreme er bedst?

Vi ved, at det kan være svært at vælge den helt rigtige solcreme. For hvad er forskellen egentlig på de forskellige solcremer? Hvad er afgørende for, at en solcreme er god?

Og hvilken faktor solcreme skal jeg bruge? (Det får du svaret på lige her)

Vi har testet fem solcremer med forskellig solfaktor og i forskellige prisklasser. Den billigste koster omkring 100 kr., og den dyreste koster 250 kr.

Så kan du selv vurdere, hvilken solcreme der passer til dit behov (og pengepung).

Nedenfor kan du læse mere om hver enkelt solcreme, og vores personlige bedømmelse af dem.

Redaktionen tester solcreme: Hvilken er bedst?

Her kan du læse vores ærlige bedømmelse af de fem solcremer og blive inspireret til, hvilken solcreme der passer bedst til dig.

1. Waterproof solcreme fra Biotherm

Waterproof Face Sunscreen SPF 30, Biotherm, 250 kr.

Ansigtssolcremen fra Biotherm har solfaktor 30.

Desuden er den vandfast, og tuben består af 44 procent mindre plastik end normalt.

solcreme

Testet af: Johanne Bille, kulturjournalist

– Solcreme har været min evige dårlige samvittighed. Jeg ved, jeg burde, men jeg får det bare ikke gjort. Det fortryder jeg, når jeg prøver den her solcreme.

– Den dufter virkelig lækkert af citrus, og konsistensen minder om min helt almindelige dagcreme. Hele dagen er min hud fugtet, den fungerer fint under min makeup, og så skulle den endda modvirke pigmentpletter. En dejlig bonus: Tuben er produceret af bæredygtigt papir.

Du kan købe solcremen fra Biotherm her.

2. Solcreme med solfaktor 50 fra La Roche-Posay

Anthelios UVMune Invisible Fluid solcreme, La Roche-Posay, 155 kr.

Solcremen fra La Roche-Posay har en solfaktor 50 og beskytter både mod solens UVA- og UVB-stråler.

Derudover er den sved-, sand- og vandresistent.

solcreme

Testet af: Stinne Kaasgaard, journalist

– Jeg er super besværlig at stille tilfreds, når det handler om solcreme. Den skal have høj faktor, fordi jeg tidligere har haft modermærkekræft. Den skal være parfumefri og helst erstatte min dagcreme, da jeg med små børn ikke har tid til en kompliceret skønhedsrutine.

– Jeg havde høje forventninger, fordi denne brandes som en "ultralet creme", men desværre er den så flydende, at den nåede at flyde ud af hånden på mig, mens jeg skruede låget på.

– Derudover var den overraskende besværlig at fordele, slet ikke så drøj, som den lette konsistens antydede, og den var en evighed om at trænge ind. Men alle kvalerne blev (næsten) opvejet af, at jeg endte med silkeblød og slet ikke fedtet hud. Jeg kom kun lidt for sent på arbejde.

Du kan købe solcremen fra La Roche-Posay her.

3. Økologisk solcreme fra Karmameju

SUN Face Cream SPF 15, Karmameju, 249 kr.

Solcremen fra Karmameju er produceret med både bæredygtige og økologiske ingredienser.

Solcremen er vegansk og har en medium beskyttelse med dens solfaktor 15.

solcreme

Testet af: Maja Nygaard Bruun, SEO studentermedhjælper

– "Du skal bruge solcreme året rundt" er en sætning, jeg har hørt et par gange. Jeg følte bare altid, at jeg lignede Pjerrot hver gang, jeg smurte solcreme i hovedet.

– Men nu har jeg for alvor taget rådet til mig. Til daglig bruger jeg en lækker, dyr dagcreme, men efter jeg har brugt solcremen fra Karmameju, har jeg ikke haft brug for den. Min hud føles gennemfugtet, efter jeg har smurt den på. Den plejer og beskytter min hud – helt uden den dårlige solcremelugt.

Du kan købe solcremen fra Karmameju her.

4. Parfumefri solcreme fra Avéne

Avène Anti-aging Suncapre SPF 50, 155 kr.

Solcremen fra Avène har en høj solbeskyttelse med solfaktor på 50.

Desuden er den parfumefri og er velegnet til både normal og kombineret hud.

solcreme

Testet af: Anne Wittorff Rusbjerg, digital forsideredaktør

– "Ad, hvor klamt", konstaterede min treårige, da jeg – i en snæver vending – smurte lidt creme på hans blege kinder. Efter selv at have testet cremen, må jeg dog konstatere, at det nok mere er barnet end solcremen, der giver bøvl.

– Det er dog svært at have noget imod den her specifikke solcreme. Den dufter ikke af noget, den er let at smøre ud – og efterlader ikke det legendariske hvide skær. Den kan have tendens til at blive en smule fedtet, så jeg synes, den fungerer bedst, når man dropper den almindelige dagcreme.

Du kan købe solcremen fra Avène her.

5. Anti-age solcreme med solfaktor 50 fra Derma

50 SPF Solcreme til ansigtet, Derma, 109,95 kr.

Solcremen fra Derma er en anti-age ansigtssolcreme, der både har en høj solfaktor og samtidig er vandfast.

derma solcreme

Testet af: Rita Gunnarsdóttir Dam, digital livsstilsredaktør

– Efter jeg har ramt de 30, er jeg blevet en rigtig good girl, når det kommer til solcreme. Jeg smører på om morgenen, og så smører jeg på igen, når jeg cykler hjem fra arbejde. Her bruger jeg Dermas solcreme til ansigtet, som er blevet lidt af en favorit.

– Den koster ikke en formue, og så er den allergivenlig og uden parfume. Konsistensen er til den tykke side, men jeg bliver i det mindste ikke hvid i ansigtet, når jeg smører den på.

– Den fungerer fint sammen med makeup. Min foundation "fnulrer" ikke af, når jeg smører den oven på solcremen. Noget jeg sætter pris på, er, at den er nem at have i tasken, og så dufter den ret neutralt. Den er lidt af et solcreme-mirakel.

Du kan købe solcremen fra Derma her.

Læs også