Årets bedste hårkure til dig, der har tørt og skadet hår
Skønhed

De bedste hårkure til dig, der har tørt og skadet hår

19. juli 2023
Redaktionen
Foto: Unsplash
Leder du efter en kur mod tørt hår, anbefaler vi en god, fugtgivende hårmaske. Her får du en række muligheder inden for hårkure, som gør en ende på de slidte hårstrå og tørre spidser.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Der er få ting, der siger selvforkælelse, som at massere en skøn, fugtende hårmaske ind i håret. At læne sig tilbage med en god hårkur kan få os helt ned i gear på selv travle dage.

En hårkur er ideel for dig, der oplever, at håret føles slidt, tørt og skadet i enten længder eller spidser. En hårkur i skønhedsrutinen giver nemlig en smuk glans og gør håret blødt og lækkert. Samtidig giver det håret en bedre kvalitet – og tilføjer og holder på fugten i håret.

Vi har samlet en liste over vores bedste bud inden for hårkure til alle hårtyper. Du kan også læse, hvordan du bruger en hårmaske, og hvilken der passer til dit hår – og finde svar på de mest almindelige spørgsmål.

Guide: De bedste hårkure og hårmasker

Scroll ned for at læse længere anmeldelser om produkterne.

  • Bedste hårkur til tørt hår

Hårkur til Tørt og Beskadiget Hår Uden Parfume – Matas Striber

  • Bedste hurtigtvirkende hårmaske

Essential Love Smoothing Instant Mask – Davines

  • Bedste veganske hårmaske

True Soft Masque – Maria Nila

  • Bedste hårkur til skadet hår

Hair Perfector Treatment No. 3 – Olaplex

  • Bedste hårkur for mere glans

Absolut Repair Gold Masque – L'Oréal Professionnel

  • Bedste hårkur til farvet hår

Color Extend Magnetics Mask – Redken

  • Bedste hårkur til krøllet hår

Essential Love Curl Hair Mask – Davines

  • Bedste hårkur på budget

Fructis Hair food Banana – Garnier

Årets bedste hårkure til dig, der har tørt og skadet hår

Derfor får du tørt hår

Mange faktorer påvirker håret – for eksempel sol, forurening, varmestyling og farvning. I vores tørre, kolde, nordiske klima er det ikke atypisk, at håret bliver tørt og kedeligt. Det er en god ide at bruge den rigtige shampoo og balsam til din hårtype, men det er også godt med jævne mellemrum at styrke håret med en hårkur. En fugtgivende leave-in creme eller hårolie er perfekt som afslutning på rutinen.

Sådan bruger du en hårkur

Brug din hårkur efter shampoo (husk at vaske to gange med shampoo), men inden balsam. En shampoo åbner hårets skællag og lader hårkuren trænge grundigt ind. Dit hår skal gerne være håndklædetørt, når du masserer hårmasken ind. Luk derefter skællaget med balsam, som holder på fugten.

Så ofte skal du bruge en hårkur

Der er som sådan ikke nogen regler for, hvor ofte du skal bruge en hårkur. Som tommelfingerregel kan du bruge den en gang om ugen. Brug en mild hårkur ved hver vask, hvis du har meget tørt hår.

Hvad er forskellen på en hårkur og en hårmaske?

En hårkur er egentlig det samme som en hårmaske. Der findes mange varianter af nærende hårkure. Mens nogle bevarer farve, fokuserer andre på at reparere skadet hår. Alle hårkure har det tilfælles, at de tilføjer masser af fugt til håret, giver en flot glans og medvirker til et sundt hår.

Årets bedste hårkure til dig, der har tørt og skadet hår

Hårmaskens effekt på håret

Det er rigtig godt for håret at bruge en hårmaske – eller hårkur, som den også kaldes. Den er god på mange måder. Det er en rigtig god ide at vælge en hårmaske tilpasset dit hårs behov, og hvis du bruger hårkuren rigtigt, vil håret få en bedre kvalitet på sigt.

Den bedste hårmaske

Når det kommer til hårkure, er der mange valgmuligheder. Alle hårmasker tilføjer fugt til håret, men vi anbefaler at vælge en hårkur, der passer til din hårtype. Hvis du eksempelvis har meget tyndt hår med fine hårstrå, skal du vælge en hårkur, der ikke tynger håret, som får håret til at klaske. Har du krøllet hår eller hår med naturligt fald, kan du med fordel vælge en maske til krøllet hår, der fremhæver dine smukke lokker.

Her får du listen over alle de bedste hårkure.

Bedste hårkur til tørt hår: Hårkur til Tørt og Beskadiget Hår Uden Parfume – Matas Striber

Matas Striber er gået hen og blevet en sand klassiker, og mange sværger til brandet. Denne uparfumerede hårkur er specielt udviklet til tørt og beskadiget hår. Hårkuren styrker, plejer og reparerer håret og reducerer desuden spaltede spidser ved hjælp af ingrediensen hvedeprotein. Matas Hårkur til Tørt og Beskadiget Hår egner sig særdeles godt til Curly Girl-metoden, og så efterlader den håret skinnende, fugtgivet og glansfuldt.

Hårkur til Tørt og Beskadiget Hår Uden Parfume – Matas Striber

Læs mere om Hårkur til Tørt og Beskadiget Hår Uden Parfume her

Bedste hurtigvirkende hårmaske: Essential Love Smoothing Instant Mask – Davines

Er du en af ​​dem, der springer over hårkuren, fordi du ikke synes, du har tid til den? Nu har du ikke den undskyldning længere. Davines fantastiske Essential Love Smoothing Instant Mask virker på kun 30 sekunder. Hårkuren fjerner på magisk vis krus og gør straks håret blødt og utroligt glansfuldt.

Find Essential Love Smoothing Instant Mask her

Essential Love Smoothing Instant Mask – Davines

Bedste veganske hårmaske: True Soft Masque – Maria Nila

Den veganske hårkur True Soft Masque har fået en sikker plads på hylden i brusenichen. Hårkuren indeholder fugtgivende arganolie, der gør underværker imod krus. Håret får en flot glans, og masken efterlader et blødt og dejligt resultat, der holder til næste vask. Hårmasken har også farvebevarende egenskaber.

Find True Soft Masque her

True Soft Masque – Maria Nila

Læs mere om True Soft Masque her

Bedste hårkur til beskadiget hår: Hair Perfector Treatment No. 3 – Olaplex

Hair Perfector Treatment No. 3 er hårkuren over alle hårkure. Den helt fantastiske kur er fugtgivende, vegansk, farvebevarende, velegnet til alle hårtyper og virker på at styrke hårstråene. Hårmasken bruges i fugtigt hår før shampoo og balsam, og efter vask føles håret, som om du kommer lige fra frisøren. Flasken er måske ikke så stor, men indholdet er utrolig generøst.

Find Hair Perfector Treatment No. 3 her

Hair Perfector Treatment No. 3 – Olaplex

Læs mere om Hair Perfector Treatment No. 3 her

Bedste hårkur for mere glans: Absolut Repair Gold Masque – L'Oréal Professionnel

Hvis du kæmper med kedeligt og kruset hår, er Absolut Repair Gold Masque masken for dig! Masken indeholder quinoa og hvedeprotein, som styrker og reparerer håret på længere sigt. Den direkte effekt er blanke lokker og markant mindre krus. Håret føles også luftigt og let stylet efter brug. Fås også til tykt hår, der trænger til ekstra næring.

Find Absolut Repair Gold Masque her

Absolut Repair Gold Masque – L'Oréal Professionnel

Læs mere om Absolut Repair Gold Masque her

Bedste hårkur til farvet hår: Color Extend Magnetics Mask – Redken

Redken har lavet en ordentlig opgradering, og alle produkter har fået nye klæder. Favoritten Colour Extend Magnetics Mask er en farvebevarende hårkur, der samtidig gør håret blødt og glat. Hårkuren er en anelse lettere i teksturen end en "traditionel" hårkur, så den føles heller ikke for tung i tyndt hår.

Find Color Extend Magnetics Mask her

Color Extend Magnetics Mask – Redken

Læs mere om Color Extend Magnetics Mask her

Bedste hårkur til krøllet hår: Essential Love Curl Hair Mask – Davines

Mange mennesker med krøllet hår eller hår med naturligt fald kan sikkert relatere til, at håret let ser tørt og kruset ud. Små, genstridige strå har en tendens til at stritte, og spidserne føles tørre. Essential Love Curl hårmasken gør tørre spidser til fortid. Hårkuren (som også har et lækkert design) finder blidt vej ind i hver hårstrå og styrker med masser af fugt. For det bedste resultat bør hårkuren krammes ind i håret. Krøllerne bliver fantastisk flotte uden at stritte i alle retninger, og så bliver de endnu mere fremtrædende.

Find Essential Love Curl Hair Mask her

Essential Love Curl Hair Mask – Davines

Læs mere om Essential Love Curl Hair Mask her

Bedste budget hårkur: Fructis Hair food Banana – Garnier

Naturlige ingredienser har længe været populært i skønhedsbranchen. Budgetvenlige Garnier har taget det et skridt videre. Fructis Hair food Banana (som dufter lækkert af banan) indeholder bananekstrakt, der tilfører næring og fugt til håret. Håret får en flot glans og føles blødt og let. Hårkuren, som har en meget let tekstur, kan også bruges som leave-in creme. Bonus!

Find Fructis Hair food Banana her

Fructis Hair food Banana – Garnier

Artiklen er oprindelig udgivet på ELLE.se. Dette er en redigeret version.

Læs også