Favorit-listen: De 8 bedste natmasker i 2023
Skønhed

De 8 bedste natmasker, der udfører arbejdet, mens du sover

31. august 2023
af Redaktionen
Foto: Unsplash
En god natmaske fugter, eksfolierer og plejer huden alt imens, du får din skønhedssøvn. Vi har her samlet alle vores favoritter lige nu – fra budget til luksus.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Natmasken er et genialt produkt, der virker, mens du sover. Den er en booster, der virker vidunderligt, når huden har brug for ekstra fugt eller en let eksfoliering. Resultatet er en blød og fugtet hud med en lækker glød. Hvis du ikke allerede har en natmaske som en del af din rutine, er det måske tid til at prøve det af nu.

Her oplister vi de bedste natmasker inden for alle kategorier.

Favorit-listen: De 8 bedste natmasker i 2023

Scroll længere ned for mere uddybende anmeldelser af produkterne – og for at lære tricks, der gør resultaterne så gode som muligt.

  • Bedste fugtgivende natmaske

Instant Hydrating Mask – Beauté Pacifiqu

  • Bedste eksfolierende natmaske

Vitamin C Overnight Glow-Revealing Mask – The Body Shop

  • Bedste natmaske på budget

Drink Up Intensive Overnight Mask – Origins

  • Bedste natmaske til moden hud

NCEF Night Mask – Filorga

  • Bedste dybt fugtende natmaske

Overnight Recovery Mask – Aurelia

  • Bedste beroligende natmaske

Repairing Overnight Mask – Emma S

  • Bedste luksus-natmaske

Velvet Sleeping Mask – Sisley

  • Bedste veganske natmaske

Goodnight Glow Bakuchiol Sleeping Creme – Ole Henriksen

De 8 bedste natmasker i 2023 - vores favoritter

De bedste angistmasker - alle favoritterne

Her er vores otte favoritter, der fungerer til alle hudtyper. Blandt produkterne, der spænder fra budget til luksus, kan du sikkert finde det, der passer til dig.

Bedste fugtgivende natmaske: Instant Hydrating Mask – Beauté Pacifique

Den skønne Instant Hydrating Mask er fugtmasken over dem alle. Natmasken har fokus på at styrke hudbarrieren og fylder den med fugt. Masken indeholder blandt andet squalane og glycerin, som binder fugt og blødgør huden, og formlen sigter efter at give en glat og fugtet hud. Det bedste af det hele er, at den passer til alle hudtyper – også en meget følsom hud.

Bedste fugtgivende natmaske: Instant Hydrating Mask – Beauté Pacifique

Find Instant Hydrating Mask fra Beauté Pacifique her.

Bedste eksfolierende natmaske: Vitamin C Overnight Glow-Revealing Mask – The Body Shop

Få til den ultimative skønhedssøvn med den fantastiske Vitamin C Overnight Glow-Revealing Mask. Masken er beriget med C-vitamin, papayaenzymer og mælkesyre, og giver huden ny og fornyet udstråling og glød. Natmasken fra The Body Shop er udviklet til at gøre din hud glattere, mærkbart blødere og give en mere ensartet hudtone.

Bedste eksfolierende natmaske: Vitamin C Overnight Glow-Revealing Mask – The Body Shop

Find Vitamin C Overnight Glow-Revealing Mask fra The Body Shop her.

Bedste natmaske på budget: Drink Up Intensive Overnight Mask – Origins

Origins’ prisvenlige Drink Up Intensive Overnight Mask er virkelig blevet en klassiker inden for ansigtsmasker. Den cremede maske trænger rigtig godt ind i huden og fugter helt fantastisk. Hyaluronsyre blandet med avocado- og abrikoskerneolie bekæmper tør hud hen over natten, så huden føles utrolig glat om morgenen. Rester af masken kan nemt tørres af med et fugtigt håndklæde morgenen efter.

Bedste natmaske på budget: Drink Up Intensive Overnight Mask – Origins

Find Drink Up Intensive Overnight Mask – Origins her.

Bedste natmaske til moden hud: NCEF Night Mask – Filorga

Filorgas berømte NECEF Night Mask indeholder hyaluronsyre og kollagen samt mærkets egen NCEF, som er en skøn cocktail af ingredienser med blandt andet vitaminer, aminosyrer og antioxidanter. Masken er især velegnet til moden hud, men kan bruges af alle hudtyper.

Læs mere om NCEF Night Mask fra Filorga her.

Bedste natmaske til moden hud: NCEF Night Mask – Filorga

Find NCEF Night Mask fra Filorga her.

Bedste dybt fugtende natmaske: Overnight Recovery Mask – Aurelia

Vågn op til gennemfugtet, næret og beroliget hud med Aurelias Overnight Recovery Mask. Masken fugter huden i dybden, beroliger, beskytter og giver dig en blød, smidig og ensartet hud. Masken er beriget med nærende sheasmør og Aurelias signatur probiotiske ingredienser, der beskytter, genopbygger og genskaber balance i huden indefra. Den er især velegnet til hud med tendens til tørhed, en trist hudtone, samt afskallende og irriteret hud.

Bedste dybt fugtende natmaske: Overnight Recovery Mask – Aurelia

Find Overnight Recovery Mask fra Aurelia her.

Bedste beroligende natmaske: Repairing Overnight Mask – Emma S

Repairing Overnight Mask er en dejlig, prisvenlig og cremet fugtmaske, der med fordel kan bruges flere gange om ugen. Natmasken indeholder blandt andet sheafrugtolie, havreolie og peptider, som tilsammen fugter, beroliger og øger hudens fasthed. Hvis du har meget tør hud, kan masken føles en smule tynd på de tørre områder.

Læs mere om Repairing Overnight Mask fra Emma S her.

Bedste beroligende natmaske: Repairing Overnight Mask – Emma S

Find Repairing Overnight Mask fra Emma S her.

Bedste luksus-natmaske: Velvet Sleeping Mask – Sisley

Velvet Sleeping Mask er natmasken til dig, der gerne vil forkæles lidt ekstra. Prisen er også derefter, men resultatet er enestående, hvilket gør det lidt lettere at lukke øjnene og swipe dankortet. Den vidunderlig, bløde creme omfavner let huden og indeholder nærende ingredienser som shea smør, macadamiaolie og bomuldsfrøolie.

Læs mere om Velvet Sleeping Mask fra Sisley her.

Bedste luksus-natmaske: Velvet Sleeping Mask – Sisley

Find Velvet Sleeping Mask fra Sisley her.

Bedste veganske natmaske: Goodnight Glow Bakuchiol Sleeping Crème – Ole Henriksen

Bakuchiol (som har egenskaber der minder om retinol), AHA-syre og edelweissblomstekstrakt. Ole Henriksen ved virkelig, hvordan man fremtryller en fantastisk glans og glød til ansigtet. Den veganske natmaske Goodnight Glow Bakuchiol Sleeping Crème eksfolierer nemt, giver god fugt og virker også langsigtet ved at opstramme huden og reducere fine linjer.

Bedste veganske natmaske: Goodnight Glow Bakuchiol Sleeping Crème – Ole Henriksen

Hvad er en natmaske til ansigtet?

En natmaske gør præcis, hvad navnet antyder: Det er en ansigtsmaske, der virker, mens du sover. Det er med andre ord din skønhedssøvn i en krukke. Der er mange forskellige varianter af natmasker – nogle giver fugt, andre giver glød, og andre igen er eksperter i eksfoliering. Kort sagt er udvalget bredt.

Hvad er forskellen på en natmaske og en natcreme?

Forskellen på en natcreme og en natmaske er i store træk indholdet og konsistensen. En natmaske erstatter din natcreme ved at være det sidste skridt i din aftenrutine.

Hvordan påfører man en natmaske?

Natmasken, eller sovemasken, som den også bliver kaldt, er sidste trin i din hudplejerutine og kan, alt efter hvad den indeholder, ofte kombineres med de andre produkter i din hudplejerutine. Påfør et tykt lag, kort før du hopper i seng, og voila; din hud vil være så god som ny, når du vågner.

Hvor ofte skal man bruge en natmaske?

En natmaske er den perfekte booster, når huden har brug for ekstra fugt. Hvor ofte du skal bruge en natmaske, afhænger af det produkt, du bruger, men anbefalingerne siger to til tre gange om ugen. Har du derimod en natmaske, der mest fokuserer på at give huden fugt, kan du bruge den så ofte, som du føler, at huden har brug for det.

Kan man sove med alle slags ansigtsmasker?

Nej, der er mange aktive og eksfolierende ansigtsmasker, som skal bruges efter anvisningen på emballagen og ikke bør overnatte på dit ansigt.

Skal man vaske en natmaske af?

Ja, der kan meget nemt dannes en tynd hinde på huden efter brug af en natmaske, hvilket kan resultere i, at dine produkter i din morgenrutine ikke absorberes. Masken kan meget hurtigt ligne små skæl på huden. Hvis du ikke ønsker at vaske dit ansigt med en rensemiddel, er det fint at anvende en cirkulær bevægelse med micellar-vand.

Denne artikel blev første gang udgivet på elle.dk. Dette er en redigeret version.

Læs også