Kvinde med abe i bikini
Skønhed

Danske kvinder frygter bikini-sæsonen - og de har én anden ting til fælles

21. juli 2014
af Redaktionen
foto: shutterstock
Er du en af de mange kvinder der frygter sommeren og de let påklædte dage iført bikini på stranden? Så er du bestemt ikke den eneste. En ny undersøgelse foretaget af Nivea viser, at kvinder gruer for at vise deres krop frem.

I undersøgelsen svarer over halvdelen af de adspurgte kvinder, at de direkte frygter at have badetøj på i offentligheden, ligesom over halvdelen svarer, at de helt har undgået at tage til stranden, i poolen eller i det hele taget gå i badetøj, fordi de ikke føler sig godt tilpas i deres krop.

Jo ældre vi bliver jo mere elsker vi vores bikini

Til gengæld viser undersøgelsen også, at jo ældre vi bliver, desto mere selvtillid får vi.

Hele 44 % af de 20-årige svarer nemlig, at de har undgået at tage badetøj på, fordi de ikke var tilfredse med deres krop, mens kun 18 % af de 40-årige og 17 % af de 50-årige svarer det samme.

På spørgsmålet om, hvor trygge kvinderne er ved at vise deres krop frem i badetøj for første gang i sæsonen, svarer under halvdelen af de 20 og 30-årige, at de er trygge ved det, mens langt over halvdelen af de 40 og 50-årige ikke har nogle problemer med at hoppe I bikinien, når sommeren står for døren.

Se også: Danmarks kvinder viser deres bikini-krop frem

Maven er kvinders størte bekymring

En ting er dog fælles for alle aldersgrupperne. Og det er, at det er 'bikini-maven', der skaber problemerne.

Hele 52 % af alle kvinderne er kede af deres mave og det er den kropsdel der bekymrer dem mest. Kun 29 % peger på deres ben og 10 % på deres bryster som den del af deres krop, de bekymrer sig mest om. Samlet set har 87 % af de adspurgte kvinder mindst én ting ved deres krop, som de er utilfredse med, viser NIVEAs undersøgelse.

Se også: Kropsidealer gennem 3.000 år

Det er ikke de nærmeste, der booster selvtilliden

Det er til gengæld ikke overraskende, at komplimenter booster selvtilliden. Men selvom undersøgelsen viser, at størstedelen af de adspurgte kvinder gør noget ud af sig selv for deres partners skyld, skal komplimenterne altså helst komme fra en fremmed kvinde for, at selvtilliden ryger til tops.

Det svarer 41 %, mens kun 22 % får selvtillid af et kompliment fra deres bedste veninde og kun 6 procent fra en kvindelig kollega eller deres mor.

NIVEAS store undersøgelse om selvtillid er en del af NIVEAs 'Dare to Dip'- kampagne, som skal forsøge at opmuntre kvinder til at støtte hinanden og fejre den krop, de befinder sig, frem for at frygte den.

Undersøgelsen er foretaget i april måned blandt 850 mænd og kvinder i alderen 18-60 i hele Danmark.

Læs også