Hår
Skønhed

Børster du også dit hår sådan her? Det er faktisk ikke godt for håret

6. september 2023
Kristina Forná
Foto: Unsplash
Vores hår er en sensitiv størrelse, der kræver en kærlig behandling for ikke at knække og blive slidt. Og at børste sit hår på den rigtige måde er ingen undtagelse.

At rede sit hår er ikke ligefrem raketvidenskab, tænker du måske.

Men alligevel reder de fleste af os vores hår på en måde, der skader det. Det fortæller Natasha Nasta, der er stildirektør hos Jean-Claude Biguine Salons i et interview med Vogue India.

Med den største naturlighed og uden at tænke videre over det, børster de fleste deres hår fra hovedbunden og ned til spidserne, men det kan føre til hårtab og slitage.

Men ved at bruge en anden metode, der er mere skånsom for hovedbunden, kan du passe på dit hår.

- Når du børster fra midten af håret og ned til spidserne og derefter bevæger dig mod hovedbunden, så bruger du en teknik, der minimerer skaden på håret, siger Natasha Nasta.

Ønsker du at være ekstra god ved dit hår, så giver Natasha Nasta her sit bud på forskellige tiltag, du kan tage i brug.

Blødt hår er det bedste at børste

Natasha Nasta anbefaler, at du bruger enten en hårolie, en serum eller en leave-in balsam, inden du reder dit hår. Så bliver dit hår nemlig blødere og lettere at rede, og du undgår slitage og hårtab.

Få bugt med knuderne

Enhver kvinde med semi-langt til langt hår kender alt for godt til de møgirriterende knuder, der kan opstå i ens hår. Her på bliver løsningen ofte, at man tyer til vold for at få dem af vejen. Men det er en rigtig dårlig taktik, forklarer Natasha Nasta.

I stedet kan du bruge en serum designet til at løsne knuder. Den påfører du i midten af håret eller i enderne med fokus på de steder, hvor knuderne sidder. Derefter skal du bruge en bredtandet kam til at rede knuderne ud.

Pas på det våde hår

Vådt hår er langt mere sensitivt end tørt hår, og derfor anbefaler Nastasha Nasta, at du tørrer dit hår med et håndklæde og venter til, at det er 40-60 procent tørt før, du begynder at rede det.

Forbered dit hår på en toupering

Hvis du skal toupere dit hår, bør du, aftenen inden, putte olie i din hovedbund og dit hår, sove med det i og vaske det ud om morgenen. Det efterlader dit hår blødt og modvirker, at dit hår knækker.

Følg Natasha Nastis simple råd, og dit hår vil takke dig.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også