https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/december/2012-51-ansigscreme-p.jpg
Skønhed

Ansigtscreme guide: 4 tips til at få din ansigtscreme til at virke

21. december 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media
Foto: All Over Press
Vi bruger mange penge på skønhedsprodukter, så hvorfor ikke få det mest optimale ud af dem. Her får du 4 simple tips fra eksperten til at få det bedste ud af din ansigtscreme.

Får du det mest optimale ud af din ansigtscreme? Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvordan du påfører fugtighedscremen i ansigtet, så her får du 4 gode råd hvad du skal gøre.

Når vi kommer ind i de kolde efterårs- og vintermåneder, er det endnu vigtigere at fugte sin hud godt. Den tørre luft er nemlig hård mod din blege hud, og en ansigtscreme virker beskyttende både i forhold til vind, regn og varme.

Tør hud: 5 tips til, hvordan du undgår tør hud

- Ansigtscremen gør, at din hud ser friskere ud. Sammenlign det med at putte en rosin i et glas vand. Så snart den absorberer vandet, ser den pænere ud, forklarer D'Anne Kleinsmith, der er dermatolog i Michigan, til Health.com.

Dermatologerne har disse gode råd til, hvordan du får det helt optimale ud af din ansigtscreme:

3. Lad ansigtscremen absorbere

Det er vigtigt, at ansigtscremen får lov til at komme helt ind i huden. Vent gerne to minutter før du begynder at påføre makeup.

4. Kend din hudtype

- Når din hud er godt fugtet, ser den frisk og spændstig ud, siger dermatolog Jeannette Graf.

Men hvis den begynder at skinne, har du smurt for meget på, eller måske bruger du en ansigstcreme, der er forkert til din hud. Føles den tør, skal du måske også se efter en anden cremetype.

- Ser din hud lidt kedelig og grå ud, så har du brug for en mere effektiv fugtighedscreme, siger dermatologen.

Hudtype: Find ud af hvilken hudtype du har

5. Et rent ansigt

Det er faktisk bedst at påføre din ansigtscreme, når din hud stadig er en smule fugtig, siger Karen Kim, der er dermatolog i Massachusetts. Har du tørre læber, er det også rigtig fint at smøre dem ind efter en ansigtsvask.

Det vigtigste er dog at få smurt huden ind i ansigtscreme - uanset om den er fugtig eller ej, understreger dermatologen.

4. Rene hænder

Når du skal smøre dit ansigt ind i creme, skal det gerne være med rene hænder. Hvis de er fyldt med bakterier, kan det irritere din hud og føre til, at dine porer stopper til.

Fordel ansigtscremen på kinder, hage, næse og pande, lyder rådet fra dermatologerne.

Test: Find den helt rigtige ansigtscreme

Kilde: www.health.com

Læs også