https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/oktober/2012-43-bb-artikel-p.jpg
Skønhed

Alt du skal vide om BB cream

28. oktober 2012
af Lindi Winkel, Q Magasinet
BB cream er tidens MEST populære skønhedsprodukt. Læs alt du skal vide om BB cream, historien om og brugen af produktet

"Blemish Balm" eller "Beauty Balm", eller bare BB cream er det nye sorte indenfor hudpleje. BB cream er en enkelt creme der både virker som dagcreme, primer, foundation og solfaktor. Men hvilken er bedst, og hvorfor er det nu lige, at vi skal gøre plads til endnu mere på badeværelsehylden?

Magasinet Q har testet nogle af de forskellige BB creams på markedet, og du får historien om et af tidens mest populære skønhedsprodukter, lige herunder.

Læs med når Q tester BB creams

Historien om BB cream

Egentlig er konceptet slet ikke så nyt, den oprindelige idé går 50 år tilbage, hvor en tysk dermatolog skabte en særlig creme, som skulle kunne pleje huden og afhjælpe den rødme, han oplevede hos sine patienter efter behandling. Cremen endte så af uransagelige årsager som et kæmpe hit i bl.a. Korea og Japan, og først nu hitter den stort i Vesten.

Klik dig ind her og se Qshoppens populære BB creams fra Too Faced

Er en BB cream en foundation?

Pga. indholdet af pigmenter kunne man nemt til at tro, at BB cream er en form for foundation, men det er ikke tilfældet. For selv om nogle varianter indeholder mere pigment end andre, så giver de meget lidt eller næsten ingen dækning. Pigmenterne er tilsat for optisk perfektionering af din hud, og deres hovedfunktion er derfor at korrigere og reflektere lys, og altså ikke at dække. Derfor kan du også trygt bruge din foundation oven på din BB cream, hvis du ønsker mere dækning.

Tag testen : Hvilken hudtype har du?De mest populære BB creams

Hollywood var et af de steder, hvor interessen i vesten opstod først. Lige nu har BB creams nærmest kultstatus, og især interessen omkring Skin79, der er en af asiens hotteste BB creams, har været instrumental i at skabe det bredere markedskendskab. Stjerner som Victoria Beckham og Jessie J er vilde med BB creams, og markedet vokser måned for måned i takt med at flere og flere kvinder opdager fordelene ved BB creams ydelser.

BB cream og kvalitet

Det skulle være lidt som et Kinderæg; man lover os hele tre gode egenskaber på én gang. Solbeskyttelse, fugt og foundation. Og BB creams, som lige nu er ved at finde deres plads i kvinders hudpleje verden over, kan da efter sigende også lidt af hvert, og på sin vis er BB creams derfor en helt ny kategori indenfor hudpleje. Derfor er det da også værd at være opmærksom på, at de forskellige versioner, der findes, kan være meget forskellige, og særligt kan mængden af pigment i cremen variere en del.

Du kan se den 'originale' kult BB creme Skin79 her

Hudpleje trends

Den multifunktionelle BB cream er en del af en større trend inden for hudpleje. Hvor 1990'erne var præget af et stærkt fokus på anti-agting, blev starten af 00'erne præget af det 'grønne og naturlige', og selvom det naturlige fokus på ingen måde er væk, er trenden nu også præget af produkter, der skal kunne flere ting på én gang.

Anmeldelse af Too Faced BB cream

Qshoppen forhandler en af markedets populære BB creams som er fra mærket Too Faced. Se med i videoen herunder hvor du får en brugeranmeldelse af Too Faced's BB cream.

Gå til Qshoppens udvalg af BB creams eller læs 4 kvinder fortæller om DERES hudpleje rutiner

Læs også