https://imgix.femina.dk/media/4828d4a6e45f4fa9a08228171129cfbd.jpg
Skønhed

8 tips til sundere hud, hår og negle

23. februar 2011
af Karen Pallisgaard
Foto: iStockphoto
Hvis du vil have sundt hår, pæn hud og stærke negle, skal du sørge for at indtage det rigtige og undgå det, der er skidt for kroppen

Du kan selv gøre meget for at bane vej for skønheden indefra og få en smukkere hud, fyldigere hår og stærkere negle.

1 Når du skal pleje dit hår, er det vigtigt, du plejer det indefra. Drik hver dag friskpressede juicer med masser af bladgrønt og forskellige kålsorter.

2 Mangel på B-vitaminer, specielt B6, biotin, inositol og folsyre, påvirker både hudens, hårets og neglenes tilstand. Sørg derfor for at spise rigeligt med bønnespirer, nødder, grønkål, champignoner, brune ris, tang, mørkegrønne salater, majs og ærter. Tag gerne et tilskud i form af B-vitamin-kompleks. Stress, kaffe, rygning og forarbejdning af fødevarer fører til mangel på B-vitamin.

3 Mangel på mineralerne magnesium, silicium, jern og zink går ud over hud, hår og negle. Mange kvinder oplever at få markant forandring i lokkerne, når de ammer, fordi kroppen bruger så mange mineraler i ammeprocessen, specielt zink.

4 Du kan stimulere hårrødderne ved at massere hovedbunden med jojobaolie blandet med chili, når du er i bad.

5 Essentielle fedtsyrer er et must for at få en smuk, blød hud med glød. De fleste mennesker får rigeligt med omega-6-fedtsyrer, så sørg for at få et godt omega-3-tilskud i form af hørfrø- eller fiskeolie.

6 Bukkehornsfrø er et traditionelt middel mod hårtab. Arcon Tisane Plus begrænser alders-, stress- og anlægsbetonet hårtab. Konceptet er veldokumenteret gennem ernæringsmæssig og videnskabelig forskning.

7 Det er vigtigt at holde blodsukkerniveauet stabilt, for udsving påvirker talgproduktionen, hvilket får dit hår til at fedte og influerer negativt på hårsækkene. Sørg for at få masser af motion, og spis lavglykæmiske fødevarer, så kulhydraterne er længere om at optages i fordøjelseskanalen.

8 Symptomer i huden eller hårtab kan skyldes alt fra stress til fødevareallergier, hormonel ubalance, organbelastning og mangel på essentielle næringsstoffer. Derfor er vigtigt, du får taget din livsstil nærmere i øjesyn. Er du stresset? Spiser du meget sukker? Drikker du for meget alkohol? Ryger du? Undersøg også, om du får alle de vitaminer, mineraler og fedtstoffer, din krop har brug for.

Læs også