https://imgix.femina.dk/media/article/bevar-sommerkuloeren.jpg
Skønhed

6 Tips til at bevare sommerkuløren

30. juli 2014
af Isabella Hindkjær, Alive.dk
Foto: Pantherstock
Falmer de brune ben? Få tricks til, hvordan du får feriefarven til at holde helt ind i efteråret

Der er kun gået få uger, og den dybe brune farve fra ferien er måske allerede ved at blive gusten beige.

Men man kan faktisk undgå at blive kridhvid med det samme, der findes nemlig både hud- og makeupprodukter, der forlænger den sommerbrune farve, siger Sandie Winkel, der er kosmetolog og makeupartist.

- Det der sker for mange, er, at de får en støvet hudfarve, når sommerkuløren begynder at forsvinde. Produktionen af nye hudceller gør, at kuløren gradvist forsvinder i takt med, at der bliver lavet nye hudceller, og derfor bliver de fleste hurtigt blege igen, når de kommer ind i en periode uden sol, siger Sandie Winkel.

6 tips til at bevare din sommerkulør:

Fugt og væske
Det er vigtigt, at huden er gennemfugtet, hvis du vil bevare den brune farve. Når huden er tør, får den nemlig let et skællet, gråt udseende. Det betyder, at du skal huske at smøre dig løbende med en god bodylotion, efter du har opholdt dig i solen og fortsætte den gode vane, når solens stråler forsvinder. Husk også at drikke vand, så du også er gennemfugtet indefra.

Skrub dig brun igen
Husk at bruge en bodyscrub nogle gange om ugen. Om sommeren bliver produktionen af nye hudceller speedet op, fordi blodgennemstrømingen er højere, men det betyder også, at afstødningen af hudceller forhøjes, og du ender med et lag døde hudceller, der ligger på den levende huds overflade. Døde hudceller giver en støvet ru overflade, så hvis du sørger for at skrubbe dem væk jævnligt, vil du opdage, at din sommerkulør bliver vækket til live igen. Huden bliver også bedre til at absorbere fugten fra din bodylotion - bruger du cremen på de døde hudceller, virker den nemlig ikke ret effektivt, og det er faktisk spild af penge.

Læs også: Slip af med din appelsinhud

Hjælp farven på vej
Når farven er på vej væk, kan du holde den lidt i live ved at putte et snert af selvbruner i din bodylotion. På den måde holder du på kuløren, uden at den bliver unaturlig at se på, og du kan gradvist fase farven ud gennem efteråret. Der findes også mange produkter på markedet, der er en blanding af fugtighedscreme og selvbruner, som du med fordel kan bruge.

Brug din makeup rigtigt
Mange tror, at de kan snyde sig brune ved at bruge en foundation, der er mørkere end deres hudtone. Det er unaturligt at se på, så hold i stedet igen med foundation og brug en god concealer, der matcher din hudtone. Bagefter bruger du en solpudder på næseryggen, kæben og kindbenene, for det er der, du naturligt bliver ramt af solens stråler. Børst også solpudder på kravebenene og i kavalergangen - det er super nemt, og det gør, at kavalergangen ser dybere ud, og brysterne synes pænere.

Foundation til benene
Det er ikke kun dit ansigt, der kan få en flottere farve med makeup. Skal du til sommerfest i kort kjole, så hjælp benene lidt på vej. Flere af de store mærker er begyndt at lave farvet mousse, som man kan smøre benene ind i, og som kan vaskes af igen. Man kan sammenligne det lidt med en foundation, for den virker samtidig udjævnende på hudtonen, det er bare et mere gennemsigtigt produkt. På den måde kan du skjule blege ben og skavanker uden at bruge nylonstrømper.

Fremhæv med farver
Husk at nyde resterne af din kulør, selvom den er på vej væk. Når du ikke er helt vinterbleg, kan du bedre tillade dig at lege med makeup i stærke farver. Brug for eksempel turkis eller koralfarvet neglelak, der er superflot til en let kulør.


Læs også: 10 tips når du barberer ben

Læs også