Make-up myter
Skønhed

5 makeup-myter du skal stoppe med at tro på

15. september 2015
af Marie Krakau
Vi hører så mange forskellige historier om hvordan vi tager os bedst ud, hvordan vi i hvert fald ikke skal lægge makeup og hvilke konsekvenser vores makeup har for vores hud. Her giver vi dig et bud på fem myter du helt sikkert er hoppet på, og måske endda stadig tror på.

Myte 1: Du skal teste foundation på hånden for at finde den helt rigtige farve

Måske er det fordi at det er nemmere at teste farven på hånden, at vi er utallige kvinder, der afprøver farven af foundation dér. Hudtonen på dine hænder er sjældent den samme som tonen i ansigtet. Dine hænder er ofte mørkere, da de ikke er beskyttet mod sol, hvorimod dit ansigt ofte er dækket af makeup eller cremer, der ikke lader solens stråler trænge helt så meget igennem. Eksperter anbefaler derfor at du tester din foundation lige omkring kæben, da du både kan se hvordan den matcher ansigt og hals.

Myte 2: Dyr makeup er bedre end billig

Der findes god makeup som koster under 50 kr. og der findes dårlig makeup der koster under 50 kr. og det samme kan man sige om den dyre makeup. Du skal ikke tro, at det eneste makeup der duer koster 200 kr. eller over. Et godt eksempel på dette er de mascaraer du kan finde i dit lokale supermarked. De er oftest lige så gode, som de dyre mascaraer du kan købe i stormagasinerne.

Læs også: Sådan kommer du de små røde knopper på armene til livs

Myte 3: Du kan få uren hud ved brug af foundation

Overhoved ikke! De fleste foundations hjælper faktisk din hud for eksempel med indbygget solfaktor eller fugtgivende ingredienser. Det eneste du skal være opmærksom på, når det kommer til foundation er at du skal huske at fjerne den inden du går i seng, så du giver huden noget luft. Har du uren hud skyldes det altså ikke din foundation – også selvom den urene hud først dukkede op, da du skiftede foundation.

Myte 4: Du kan mindske synligheden af dine porer med speciel makeup eller creme

Desværre er størrelsen af dine porer genetisk bestemt, og du kan derfor ikke bruge en speciel foundation eller concealer til at gøre dem mindre. Selvom mange makeup- og hudpleje-produkter profilerer sig på at kunne mindske dine porer, kan det altså ikke lade sig gøre. Synes du at dine porer er blevet større eller mere tydelige, kunne det tyde på at din hud mangler fugt, tør hud kan nemlig udspile porerne. Men har dine porer altid haft den størrelse de har nu, er der desværre ikke noget fugtgivende creme eller dækkende makeup kan gøre.

Få de bedste skønheds-, mode- og livstils-artikler tilsendt på mail. Tilmeld dig Qs nyhedsbrev lige her!

Myte 5: For meget mascara knækker øjenvipperne

Vi er mange der sparer på mascaraen af frygt for, at for meget mascara ødelægger vipperne. Så længe du renser mascaraen af hver aften, så skal du ikke bekymre dig! Din mascara indeholder ikke noget der kan knække eller skade dine vipper, så længe du ikke lader mascaraen sidde på dér i flere dage. Hvad du derimod skal være forsigtig med er vippebukkeren. Brug den med omtanke og brug den kun inden du lægger mascara på vipperne.

Læs også