https://imgix.femina.dk/media/c197cedc63274f35867ac17d7a774cd5.jpg
Skønhed

3 skønhedsrutiner du bør undgå

22. august 2011
af Isabella Hindkjær, Alive.dk
Foto: All Over Press
Ikke alle skønhedsrutiner er værd at bruge tid på. Nogle af dem gør os grimmere

Det er ikke alle vores vaner foran spejlet, der gør os smukkere. Nogle af morgen- og aftenrutinerne kan nemlig give os rynker og hudirritation, uden vi er klar over det.

For voldsom med fugtighedscremen
Vi kan bruge flere timer på at finde den helt rigtige fugtighedscreme, men ofte er det ikke den creme, vi bruger, men hvordan vi bruger den, der er afgørende.

- Mange af os er alt for hårdhændede, når vi applikerer cremen i ansigtet. Kører du cremen hurtigt rundt med hele hånden eller pegefingrene, risikerer du nemlig at hive i ansigtshuden, og det fremprovokerer rynker, siger Sandie Winkel, der er kosmetolog og makeupartist.

Løsning: Væn dig til kun at bruge din langefinger og ringfinger, når du påfører creme, det giver et blidere tryk. Måske tager det par sekunder mere, men til gengæld kan du udskyde rynkerne lidt endnu.

Creme og parfume på badeværelset
Mange af os har vores cremer og parfume stående på badeværelset, selvom det faktisk er en rigtig dårlig idé.

- På badeværelset bliver produkterne udsat for store temperaturforskelle, især i forbindelse med de varme dampe fra badet. Produkternes beholdere er sjældent 100 procent tætte, og varmen kan derfor ændre cremens molekylesammensætning, så vi ikke længere kan være sikre på produktets virkning, siger Sandie Winkel.

Samtidig giver de varme badeværelser de bedste betingelser for bakterier, og i en cremekrukke, som man også stikker fingrene ned i, kan det nemt blive til en regulær bakteriebombe. Resultatet bliver, at din hud bliver irriteret, og at du har spildt penge på produkterne.

Løsning: Det kan virke nemt og praktisk at have sine skønhedsprodukter stående der, hvor man bruger dem, men væn dig i stedet til at opbevare creme og parfume på soveværelset eller i stuen. Det kan godt være, at man så skal gå nogle ekstra skridt, men i længden skåner du både din hud og din pengepung.

Uforsigtig med øjenmakeupfjerner
At makeup skal fjernes hver aften, er der ikke noget nyt i. Hvad vi ikke ved, er, at mange af os gør det forkert. Det gælder især de genstridige mascara- og øjenskyggerester.

- Langt de fleste hælder makeupfjerner på en vatrondel og kører den så frem og tilbage rundt om øjet. Det gør, at både makeupfjerneren og mascara-resterne kommer ind i øjet, og det både irriterer de sarte slimhinder og tilfører en masse bakterier fra øjenvipperne, så man risikerer at få øjenbetændelse, siger Sandie Winkel.
Samtidig kan de hårde bevægelser med vatrondellen give løs hud og rynker i det sarte øjenområde.

Løsning: Start med at placere vatrondellen med makeupfjerner oven på vipperne i nogle sekunder, og pres let på vipperne. Træk så forsigtigt ud af, så produktet trænger ind, samtidig med at du undgår at få det i øjet.

Læs også