https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/september/2013-37-negle-p.jpg
Skønhed

3 Funky negletrends

10. september 2013
af Ahn Line Woo Shing Hai
Foto: Stock, PR
Perfekt lakerede negle oser af overskud og er en fryd for øjnene. Læs med og få de nyeste trends samt de bedste tips & tricks til, hvordan du får de smukkeste negle.

1. STICKERS

Det ser umiddelbart lidt teenageagtigt ud - især hvis du normalt er til en klassisk rød negl, men er du ikke bange for at give den gas, skal du prøve de såkaldte negle-stickers, der er virkelig nemme at lægge på. Påfør klistermærket og fil den overskydende kant af, og bum, så er du færdig! Nailstickers fra L'Oréal, 79,95 kr.

Tip!

Har du misfarvede negle, kan du blege dem med en citron. Pres saften ud i en skål, dyp en neglebørste i saften og børst grundigt. Sally Hansen Nailgrowth Miracle Serum. Plejer og styrker negle og neglebånd og giver længere og stærkere negle. Kan også bruges ovenpå neglelak. 11 ml, 89,95 kr.

> Sådan får du smukke negle - Få tips til hvad der klæder dine negle bedst

2. MATTE NEGLE

Få et mere køligt og støvet look med en top coat, der matterer dine negle. Du kan bruge overlakken oven på helt almindelige lakker. Det ser cool ud, og så ses små ridser ikke nær så tydeligt som i en overlak med shine. Brug desuden de matte overlakker som effektlakker, hvor du f.eks. kan male en enkelt stribe ned langs neglens midte eller lave mere avancerede mønstre. L'Oréal Top Coat Matte, 44,95 kr

3. GLIMMERTOPCOATS

Facts om negle

• Neglen er en hård plade af forhornede hudceller, der findes hos mennesker og aber. Vores neglemodsvarer kløer, klove og hove hos andre pattedyr.

• Neglen dannes i negleroden fra de dybe lag af overhuden, som her er fortykket (den hvide halvmåneformede del af neglen).

• Neglene på vores hænder vokser ca. 0,1 mm. pr. døgn, hvilket er fire gange så hurtigt som vores tånegle. Og faktisk daler hastigheden, jo ældre vi bliver. Neglen på langefingeren vokser hurtigst.

• Den negl, vi kan se og røre ved, og som behandles under en manicure, består af døde celler og har derfor ingen følesans.

• Mens neglene vokser, får de næring fra blodet.

[Kilder: Organicshop.dk, Denstoredanske.dk]

Glimmerlakken har eksisteret længe, men hvor den før var en festlig gimmick, er den nu blevet en mere hverdagsagtig. I hvert fald hvis du bruger den som top coat. Vælger du en guldglimmer, kan du bruge den oven på nærmest alle farver, men ellers kan du f.eks. matche nuancer. Sephora The Scented Nail Polish, 80 kr

VIDSTE DU…

At man mener, at neglelakken blev opfundeti Kina omkring år 3.000 f.kr.? Dengang var det kun tilladt at lakere sine negle, hvis man var adelig, og det blev betragtet som et symbol på, at man var så velhavende, at man ikke behøvede at arbejde. I Dronning Victorias æra var der derimod en synd at male sine negle. Og faktisk var det kun såkaldte glædespiger, der havde neglelak på som et tydeligt tegn på deres profession.

[Kilde: Overallbeauty.com]

Læs også