https://imgix.femina.dk/media/5d0b0f552b1e445cbc3c2c2f8d4145d9.jpg
Skønhed

Sådan får du smukke negle

18. maj 2011
af Anette Kristine Poulsen –
Foto: All Over og PR – Kilder: Mina Z Lorenzen/Creative
Q giver fire bud på, hvad der vil klæde netop dine negle.

Måske er du ikke udstyret med negle, der fra naturens side vokser sig lange og smukke. Heldigvis er der hjælp at hente hos de utallige negleklinikker, der er skudt op rundt omkring i landet. Hos en af verdens førende negle-eksperter Creative Nail Design (CND) eksisterer begrebet "kunstige negle" slet ikke.

"Ordet er forbundet med negative associationer og er forfejlet. Hos os tilbyder vi enten neglepleje (manicure), negleforstærkninger af egne negle eller negleforlængelser," forklarer Mina Z. Lorenzen, som repræsenterer CND i Danmark. At begrebet neglemode i øjeblikket nærmest eksploderer skyldes flere års hårdt arbejde, mener hun.

At få ordnet negle er ligesom at få lavet lyse striber
Hos CND kan du få hjælp til at få smukke negle, og her går negleteknikkeren ud fra formen på din egen negl, når den skal forskønnes."I dag er det legitimt at få ordnet sine negle. Der er meget fokus på både forstærkning, forlængelse og pleje af negle," forklarer hun og sammenligner med håret, hvor der i sin tid fandtes lyse striber … og lyse striber. Nu er der uanede muligheder, og vi er nået dertil, at det er lige så naturligt at gøre noget aktivt for sine negle som for sit hår. Derudover rider vi med på hele wellness-bølgen, som i høj grad også omfatter negle-spa."

Læs også: Guide til pæne negle

Det er en helhedsvurdering
"Jeg vurderer, at vi kigger 90 % på personen, og så har vi moden i baghovedet, når det gælder de resterende 10 %. For naturligvis rykker grænserne sig. De fleste kvinder befinder sig bedst med negle, der er firkantede med runde hjørner," fortæller negleeksperten og forsikrer, at man aldrig risikerer at falde igennem med denne allround, klassiske facon, som hun kalder den.

Formålet er at skabe fingre og negle der syner slanke
Når de professionelle negleteknikkere anbefaler en form til neglene, kigger de på neglebåndenes facon, neglesengens (det lyserøde af neglen) længde, neglens groretning og siderne på neglen. Formålet er altid det samme: At skabe fingre og negle, der syner slanke, så de naturligt forskønner hånden. Vælger du en negleforstærkning, er der tale om en meget tynd coating, der gør neglen 5-8 gange stærkere. Vedligeholdelse anbefales hver 3. - 4. uge for at undgå udvoksningskant.

Hvad vil klæde dine negle?Du har flade, korte negle

Er dine neglene meget flade, korte og er smilelinjen (den kant, hvor neglen løsner sig fra huden) helt lige, eller vender den opad i stedet for nedad?

Anbefaling:
Ved at forlænge neglesengen (det lyserøde af neglen) kosmetisk skabes et mere ovalt look, hvilket forlænger neglene og fingrene.

Undgå:
Få aldrig firkantede negle, da det vil få hånden til at syne kort.

Læs også: Hvilken negletype er du

Du har små, korte negle
Hånden til venstre har korte, lidt kraftige fi ngre. Neglene er nedbidte og som resultat deraf, brede og korte. Huden på fi ngerspidserne buler vilkårligt lidt opad for at beskytte neglen.

Anbefaling:
Afrundede negle, som vist til højre på billedet, vil forlænge både fi ngrene og hånden. Det vil kræve en negleforstærkning hos en negleteknikker eller som minimum en manicure for at kickstarte processen og en klippefast beslutning om at stoppe bideriet.

Undgå:
Få aldrig firkantede negle, da det vil gøre hånden kort og klodset .

Læs også: 6 ting du ikke vidste om dine negle

Du har negle, der revner og splitterDen nederste hånd har negle, der revner på langs. Neglene har nemt tendens til at "gå ud i siderne" - dvs. såkaldte vifte-negle.

Anbefaling:
Her handler det om at gøre neglene kosmetisk smallere og mere ensartede, og det opnås bedst ved at forme dem en anelse firkantede med afrunding.

Undgå:
Spring ikke ud i korte negle med hvide kanter (fransk manicure).

Læs mere om Creative Nail design her!

Læs også