https://imgix.femina.dk/media/a46994b117494d319f4e25e597f8675e.jpg
Skønhed

10 ting du ikke vidste om dine negle

19. januar 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Vidste du, at når du har influenza, så gror dine negle 20% hurtigere? Her er 10 interessante ting, som du sikkert ikke vidste om dine negle.

Vi har 20 af dem, og de skal passes og plejes for ikke at irritere i det daglige. Her får du 10 facts om negle, som du måske ikke kendte til.

1. Der er en grund til, at du oftere må klippe eller file neglene på fingrene end på fødderne. Fingerneglene vokser nemlig dobbelt så hurtigt som tånegle.

2. Når du har influenza, gror dine negle 20 pct. hurtigere.

3 En fingernegl gror omkring 0,1 mm per dag.

4. Mænds negle gror hurtigere end kvinders.

5. Når det er varmt, vil dine negle faktisk vokse hurtigere.

6. Hvis du er på en ekstrem diæt, vil det påvirke neglevæksten. Neglene vil nemlig gro langsommere.

7. Har du riller på langs af neglene, kaldes det bekymringsstriber. De kan komme med alderen, men de kan også vise sig, når neglene er tørre. Man må dog ikke file på neglene for at gøre dem glatte, for det kan efterlade et hul. Rillerne kan hos kvinder også skyldes menstruationscyklussen.

8. Viser rillerne sig på tværs af neglene, kan det skyldes for kraftig behandling af neglebåndene ved f.eks. at skubbe neglebåndene tilbage.

9. Hvis dine negle bliver skadet, eller du bider negle, vil de vokse hurtigere.

10. Negle kan skifte farve ved forskellige slags sygdomme. De kan eksempelvis blive meget blege og blågrå ved lunge- og hjertesygdomme. Infektioner i hjerteklapperne kan give små sorte pletter på neglene, og i sjældne tilfælde kan vitamin- og mineralmangel samt skader give hvide pletter.

Kilder: Q.dk, Sundhedsguiden.dk, Negle-studiet.dk

Læs også