https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mode/garderoben/2013/03/1313-trend-pangfarver/1313-trend-pangfarver-stor.jpg
Stil

Se modetrenden, der bliver stor til sommer

26. marts 2013
af Redaktionen
Foråret er fyldt med pasteller i modebilledet, men en anden stærk tendens denne sommer kommer til at være pangfarverne. Her får du modestylistens bedste bud på, hvordan du bruger de stærke farver

Pastelfarverne dominerer modebilledet dette forår, men der kommer endnu mere spræl på farvepaletten til sommer. Pangfarverne fyldte nemlig også godt på catwalken, da de store modehuse viste deres forårs- og sommerkollektioner til modeugen tilbage i efteråret. Bl.a. har Gucci og Burberry gjort brug af hele farvepaletten denne sæson, og herhjemme har designmærker som Whiite og By Malene Birger også et kraftigt stænk af bl.a. blå og gul i kollektionerne.

Læs også: Vil du investere i et par pangfarver til sommeren, så se billedgalleriet med 13 stærke musthaves her

Vælg ud fra hud- og hårfarve
Lidt kulør i kinderne og et par sommerfregner hist og pist gør da også, at mange af os sagtens kan bære pangfarverne, selv om vi normalt er skummemælksfarvede, siger modestylist på FEMINA, Christine Sonne Schmidt.

- Alle kan bruge noget med farve. Man skal bare sørge for at bruge det med noget enkelt eller et print, siger hun og forklarer, at der selvfølgelig er nogle af de stærke farver, der klæder nogle bedre end andre:

- Rød er en sikker vinder til mørkhårede, og er en super flot farve at bruge f.eks. til en aftenkjole. Man kan også kombinere rød med rosa, de to farver er gode sammen, og er faktisk også en smuk kombination, hvis man er lyshåret. Blå kommer jo i mange nuancer og passer til alle. Og så er gul den nye it-farve i år, og så længe du ikke er iført gul fra top til tå, passer den fint til alle.

Et par høje hæle kan opgradere ethvert outfit. Se knebene, der gør dine stiletter behagelige at gå i, her

Pluk ud og brug det, du har lyst til
Hvis det virker lidt for overvældende at troppe op på arbejdet i et komplet pangfarvet outfit, beroliger Christine Sonne Schmidt med, at man sagtens bare kan plukke et enkelt item ud og bruge det med denim, hvid, grå eller sort til hverdag.

- Og er du så lidt mere modig, når du skal til fest, så brug endelig de stærke farver og vælg et helt sæt i en farve. Det er superflot med enkle accessories til. Og så vil du altid være den, der løber med komplimenterne til festerne, siger hun.

Læs også