kate
Stil

Se billedet: Prinsesse Kate viser, at årets julesweater ikke behøver være ugly

6. december 2023
Af Marie Emilie Hofman
Foto: Pool/Zuma/Ritzau Scanpix
Prinsessen pynter et juletræ i den royale kirke Westminster Abbey ifør sweateren.

Sig julesweater, og mange vil nok genkalde sig et billede af den muntre far (type), der aldrig misser julen som en mulighed for at iføre sig sin mest tvivlsomme af slagsen.

Mix julens farver af rød og grøn, et velkendt julemotiv af eksempelvis rensdyret Rudolph og måske, hvis rigtig festlig, lidt blinkende led-lys.

Og vupti, så har man, hvad mange producenter jul efter jul har markedsført som ’the ugly christmas sweater’ – og som altid er garant for at være en samtalestarter i højtiden.

Tænk bare på Mr. Darcy, Bridget Jones’ udkårne, der trods sit ubehjælpelige valg af julestrik, alligevel vandt hjertet på den charmerende singleton.

Men det er dog også med andre ord mere humor end high fashion, man ofte forbinder julesweateren med. For vi har endnu set flest eksempler af de tvivlsomme af slagsen snarere end de chikke.

https://imgix.femina.dk/2023-12-04/original-2a454359-4b59-4483-bdf9-3e6ab5af7263.jpeg
Foto: Kensington Palace

Men overlad det til Englands prinsesse Kate at omgøre julesweateren til langt mere elegant end sit ry.

I en PR-video fra det britiske kongehus viser hun sig nemlig i den pæneste strik, vi længe har set. Og gør et stilsikkert forsvar for, at vi sagtens kan gentænke strikken på fashionabel vis.

Prinsessen version er en råhvid turtleneck strik fra Holland Cooper med bordeaux/marineblå mønster og guldknapper.

I videoen, der er en promovering af prinsessens årlige velgørende julekoncert, er hun iført strikken, alt imens hun pynter et juletræ i den royale kirke Westminster Abbey.

Trods den idylliske setting er det dog utvivlsomt julesweateren, der stjæler spotlyset, og som får os til at drømme om vores egen version af den stilsikre julesweater.

Denne artikel blev første gang bragt af Elle. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også