https://imgix.femina.dk/media/article/primaer_supermodeller_q_dk.jpg
Stil

Se 10 af tidens mest succesfulde plus size-modeller

17. september 2018
af Christina Forsberg
foto: Instagram
Disse smukke kvinder er på toppen af deres karrierer og baner vejen for andre plus size-modeller. Læs om dem her, og se også de flotte billeder af dem.

Mens vi kæmper for at passe ind i de samfundsmæssige standarder for at være ”perfekt” og for at være en bestemt type – som er høj, tynd og fejlfri - er der kvinder, der bryder disse stereotyper ved at omfavne deres skønne kroppe og redefinere skønhed. De lærer os at hylde vores kroppe, som de er. Mens ”tynd” vedbliver at være den mest eftertragtede kropstype, er plus size-moden dog ved at indhente. Det er på tide, at vi ser skønhed, som den er, og ikke som vi synes, den burde se ud. Sådan lyder det fra stylecraze.com, der hylder ti af tidens mest benyttede og smukke plus size-modeller – listen kunne sikkert blive meget længere.

1. ASHLEY GRAHAM

… er supermodellen, som lykkedes at blive den første plus size-kvinde på forsiden af Sports Illustrated og gjorde det så godt, at hun fik tre forsider mere lige efterfølgende. Hun associeres med Vogue, Cosmopolitan og andre store magasiner. Den amerikanske model fortsætter med at redefinere måden, en kvindes krop bliver betragtet på, og hun er kropsaktivisten, der fører an i kropspositivisme-bevægelser og som virkelig har gjort en forskel. Ashley Graham har desuden taget det næste skridt ved at skrive bogen ”What Confidence, Beauty, And Power Really Look Like ”. En kilde til inspiration på alle måder.

2. Jessica Leahy

… en australsk supermodel, der fik sin debut til modeugen i NYC. Hun troede aldrig, hun skulle blive en del af modelindustrien, men hun har altid følt sig godt tilpas i sin krop. Hun tror fuldt og fast på, at det er nødvendigt med en ærlig snak om kropstyper og positivitet. Hun er fortaler for, at kvinder ikke undskylder deres kroppe og at de føler sig komfortable med dem selv.

3. Precious Victoria Lee

Hendes historie er lige så dejlig som hendes navn. Hendes kropstype og etnicitet er ikke mainstream, men hun knækker kurver og nedbryder barrierer og efterfulgte Ashley Graham på forsiden af Sports Illustrated, da de begyndte at tage plus size-modeller ind. Hun klippede sit hår kort for nogle år siden, selvom hendes agent frarådede det. Hun skabte krusninger for de helt rigtige grunde.

4. Chloe Marshall

Den engelske supermodel var den første plus size-model til at nå Miss England-finalen, og dette gav fremdrift til både hende og plus-size-agendaen. Det åbnede muligheder for hendes modelkarriere og gav hende ballast til at sprede budskabet, at du ikke behøver at være tynd og høj for at være stærk og smuk. Chloe Marshall flyttede senere til NYC og fik masser af kampagnejobs for bl.a. Project Runway, Macy’s og Torrid, der er specialiseret i plus size-tøj.

5. Danika Brysha

Hun tacklede et dårligt forhold ved at overspise, tabte det hele og tog så på igen, og hun er en model, der har udviklet sig ved at se sine problemer i øjnene og arbejde med dem. Danika Brysha startede sit brand ”Model Meals”, der leverer sund mad. Hun promoverer ideen om, at du både kan være sund, og elske den du er. Hendes modelkarriere tog fart, da hun mindst ventede det, og hun lavede hurtigt kontrakter med bl.a. Forever 21 og Kohl’s, og så var der ingen vej tilbage. I dag er hun en af de højest betalte modeller efter bl.a. Gigi Hadid og Miranda Kerr.

Se billederne: Denne plus size-model havde en vigtig grund til at kopiere den tynde model i reklamerne

6. Lexi Placourakis

Hun er mor til en tre-årig og nedbryder reglerne for, hvordan man skal se ud. Efter en personlig kamp med vægt, mad og forsøget på at inkorporere en sund livsstil, er Lexi Placourakis i dag en supermodel og entreprenør, der rører mange mennesker liv. Både hendes krop og sind er ukonventionelt, men det er dette, der har katapulteret hende ind i supermodel-verdenen.

7. Tabria Majors

Den mørke og kurvede model tror fuldt og fast på, at en stor, kurvet kvinde kan være ligeså sexet som en såkaldt normal størrelse. Hun er fra Nashville, Tennessee og forlod et fast 9-17 job for at forfølge plus size-modelvejen, efter at et bureau hev fat i hende. Hun har været i Sports Illustrated Magazine og inspirerer andre til at nedbryde barrierer.

8. Anita Marshall

Som alle andre plus size-modeller har Anita Marshalls historie ikke været en dans på roser, før hun blev taget seriøst og set som en model, men hun insisterede og blev hængende for at bevise sit værd. Hun fik opmærksomhed fra sin Instagram og banede sin vej frem i modeverdenen. Fra at være en makeupartist fra Boston til at være et stort navn i industrien – Anita Marshall er ustoppelig.

9. Fluvia Lucerda

Den brasilianske skønhed er ikke som de sædvanlige modeller. Hun er den første plus size model på forsiden af brasiliansk Playboy. Hun blev opdaget af en magasinredaktør i en bus på Manhattan i NYC og har siden været model for både nogle af de største plus size-brands såvel som de regulære brands.

10. Candice Huffine

Hun er førende model på plus size-feltet og har været i branchen i over ti år nu. Ud over at være supermodel inspirerer hun folk til at løbe maraton og viser, at man ikke behøver at være mager for at være i form. Hun var den allerførste plus size-model, der kom på forsiden af Elle Magazine, hvilket ikke var sædvanligt den gang. Hun har også lanceret bl.a. en lingeri-linje, så kvinder kan hylde deres kroppe.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2_0.png

Læs også