Stiltips
Stil

Redaktionen: De bedste stiltips fra vores mødre

11. maj 2017
af Line Sekula
foto: Panthermedia
Vores mødre har præget og guidet os gennem vores opvækst – også når det kommer til, hvordan vi skal klæde os – og hvordan vi bestemt ikke skal! Vi har samlet både de gode, de sjove og de (u)forståelige stiltips, vi har fået fra vores mødre gennem tiden.

Redaktionen fortæller: Disse stiltips fik vi af vores mødre

Hører du din mors stemme i baghovedet, hver gang du (trodsigt) hopper i en grå sweater, fordi du altid har fået at vide, at ”grå er slet ikke din farve, for du kommer til at se så bleg ud"? Eller går du bevidst efter gulvlange kjoler med blomsterprint, fordi din mor altid har prædiket om, hvor skøn du ser ud i lige netop sådan en sag?

Uanset hvad har du sikkert fået et råd eller to om påklædning med på vejen gennem din opvækst. Og det gælder også for feminas redaktion! Her får du både de sjove, de råd vi har revurderet, og dem vi stadig bruger.

# Mix aldrig rød og lyserød.

- Den dag i dag kunne jeg stadig ALDRIG finde på det – det har virkelig sat sig i mig, at det er helt forbudt.

Julie, kommerciel redaktør

# Der er en grund til, at det kaldes en klassiker.

- Min mor har altid været super skarp at shoppe med, fordi hun altid var god til at fortælle, hvornår noget var en god investering, og hvornår det ikke var.

Line, modeassistent

LÆS OGSÅ: Makeover: Vær stolt af dine former

# Vælg den rigtig størrelse.

- Min mor insisterede altid på, at jeg skulle hoppe rundt i skovskiderstilling, før jeg købte et par bukser - bare for at sikre mig, at størrelsen var den rigtige.

Karoline, journalist

# Lad være med at gemme din krop væk.

- Da jeg var teenager, var jeg ekstremt glad for fænomenet oversize. Problemet var bare, at et stort telt som overdel sjældent gør noget godt for nogen kropstyper. Det kunne min mor se, men det tog en del år, inden jeg kunne give hende ret.

Charlotte, webjournalist

LÆS OGSÅ: Ryd ud i dit skab: 7 typer tøj, du skal skille dig af med

# Hvad kan du mixe med fra din egen garderobe?

- Dét spørgsmål stillede min mor mig altid, når vi var ude at shoppe. Ofte endte det ud i, at jeg måtte indrømme, at jeg slet ikke kunne bruge det, jeg var i gang med at købe. Derfor stiller jeg stadig mig selv netop det spørgsmål, når jeg shopper, og på den måde undgår jeg mange dumme køb”.

Line, modeassistent

# Overvej tilbehøret.

- Briller og store øreringe duer ikke sammen – det ser grimt ud!

Tine, journalist

# Følg ikke moden blindt.

- Min mor forbød mig at få et par Buffalo-støvler. Ligegyldigt hvor meget jeg plagede, holdt hun fast. I dag kan jeg godt se hvorfor.

Johanne, journalist

# Vælg farver.

- I mine teenageår var meget meget meget glad for sort, og jeg syntes, farver fik mig til at se lallet og useriøs ud. Min mor syntes til gengæld, at jeg så både ”frisk” og ”smart” ud i farver. Jeg ved ikke, om det er de mest fashionable tillægsord at få knyttet til sin påklædning, men jo ældre jeg bliver, jo bedre bliver jeg faktisk til at se det rigtige i hendes råd og supplere min neutrale garderobe med flere farvede fund.

Charlotte, webjournalist

# Husk alle vinkler.

- Man skal altid huske at spejle sig selv bagfra, når man klæder sig på!

Sunniva, artdirector

# Overvej dine køb nøje.

- Hellere købe lidt, men godt.

Louise, moderaktør

# Når enden er god …

- Modne kvinder skal være omhyggelige med valg af cowboybukser, så man ikke ender med at få en ”flad rumpe.

Sunniva, artdirector

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_0.png

Læs også