Plus size model Ashley Graham
Stil

Prøver plus size model at skjule sine former på Vogue-forside?

3. marts 2017
af webredaktionen
Kvinders forskellighed bliver hyldet på forsiden af det nyeste Vogue, hvor plus size modellen Ashley Graham slår et slag for kurver. Eller det er i hvert fald meningen. For nu er Graham blevet beskyldt for at skjule netop sine former!

Topmodellen Ashley Graham, som blandt andet er dommer i Americas next top model, er kommet i modvind på nettet, efter hun er kommet på forsiden af amerikansk Vogues marts -udgave sammen med blandt andet Kendall Jenner og Gigi Hadid. Intentionen bag forsiden er at hylde kvinders forskellighed under overskriften ”kvinder styrer!”, hvor forskellige nationaliteter og former er repræsenteret blandt de syv modeller.

Læs også: Plus size eller ikke plus size? Det er spørgsmålet.

Skjules plus size modellen?

Men nu bliver forsiden altså beskyldt for ikke at leve op til den diversitet, der var udgangspunktet. For kaster man et nærmere blik på opstillingen af modellerne, er det bemærkelsesværdigt, at Ashley Graham, som den eneste plus size model, poserer anderledes end de andre. Og så er der, i følge nogle, noget mærkeligt med en arm, de måske er photoshoppet længere for at dække?

Artiklen fortsætter under billedet

Ashley valgte selv

De resterende seks modeller har armene rundt om hinanden, mens Graham har armen ned langs siden, så hendes ben syner smallere.

Så da billedet blev postet på Instagram, flød kommentarsporet straks over med spekulationer om, hvorvidt hun er blevet instrueret i at stå på den måde, så hun syner mindre ved siden af sine model-kollegaer. Nogle kommentarer gik endda på, om Vogue mon havde fotoshoppet Gigi Hadids (i midten) arm længere, så den dækker en del af Grahams overkrop.

Men Graham selv, der er en stor fortaler for forskellighed i skønhedsbranchen og var den første plus size model til at posere på Sports Illustrated Swimsuit Issue, afviser blankt:

"Jeg valgte at posere sådan. Ingen sagde, hvad jeg skulle gøre."

Kvinder med kurver vil ses

Inden i bladet uddyber Graham da også, hvorfor forskellighed i modeverdenen er vigtigt.

"67 procent af kvinder i Amerika bruger størrelse 44 eller større. 67 procent! Måske kunne modeindustrien ignorere de forbrugere før, men nu, takket været sociale medier, råber de op. Kvinder kræver, at designerne giver dem det, de vil have. Og det, de vil have, er at de blive set."

Så sandt, så sagt. Men om billedet siger noget andet, må vi lade det være op til den enkelte at afgøre.

Læs også