https://imgix.femina.dk/media/article/1444-strik-toerklaede-og-hue.png
Stil

Perlestrikket tørklæde

4. november 2014
af Godt garn - 30 tidløse accesories
Fint perlestrikket tørklæde der er den perfekte accessory at tage på i kulden. Perlestrik er godt for begyndere. Det består simpelthen af, at man skiftevis strikker ret og vrang, og giver en skøn finish, der er ens på begge sider og holder formen godt
Opskriften er fra bogen "Godt garn - 30 tidløse accesories"

Perlestrikket tørklæde

MÅL 127 cm langt hele vejen rundt x 20 cm bredt GARN 220 g kraftigt uldgarn (100-175 m per 100 g) STRIKKEFASTHED 10 x 10 cm i perlestrik: 13 m x 23 pinde PINDE OG NÅLE 6 mm strikkepinde Stoppenål STRIKKETEKNIKKER Perlestrik OPSKRIFT Slå 29 m op, og efterlad en lang garnende til at sy sammen med.
 Strik i perlest som følger:
 1. p: *1 r, 1 vr, gentag fra * til sidste m, 1 r. Gentag denne p, til arb måler 127 cm. Luk af. Alternativ aflukningsmetode Strik den sidste p færdig på retsiden, og fold så tørklædet sammen på midten med de to retsider mod hinanden. Luk af ved at strikke både gennem den første maske og den tilsvarende maske i den anden ende. Gør det samme med næste maske, og træk den foregående maske løst over. Fortsæt, til alle maskerne er lukket af, og sy så garnenden pænt ind i lukkemaskerne. MONTERING Sy tørklædets ender pænt sammen, og hæft enderne ind mod midten af tørklædet frem for langs kanten.
https://imgix.femina.dk/garn_2.png

Læs også