Sådan laver du papirsblomster
DIY

Papirblomster er den hotteste boligtrend. Sådan laver du dem selv

6. april 2022
Af Marlene De Jong/Dejongstudio
Foto: Nina Malling
Papirblomster er blomster, der holder for evigt. Her bliver du guidet i, hvordan du laver dem selv.

Blomster er ikke nødvendigvis noget, du plukker eller køber hos en blomsterhandler.

Du kan også selv klippe og folde dem af papir. Det er nemt, når du først har fanget teknikken, og når de står færdige, har du en smuk buket, der, modsat den ægte vare, ikke kommer til at hænge med hovedet.

Det skal du bruge:

  • Saks
  • Crepepapir i forskellige nuancer
  • Lineal
  • Limpistol og hurtigtørrende, flydende lim
  • Træperle
  • Tyk ståltråd
  • Støvdragere
  • Guldglimmer
  • Sølvtusch
https://imgix.femina.dk/2022-03-30/IS2104_Papirsblomster_step_01.jpg

Trin 1

TRIN 1Klip crepepapiret ud i følgende størrelser: Lyserød (stor) B 5 x L 12 cm, lyserød (lille) B 1½ x L 3 cm, petroleumsblå B 6½ x L 14 cm, hvid (stor) B 8 x L 18 cm og hvid (lille) B 5½ x 14 cm Det er vigtigt, at du klipper den længste side af måle
Klip crepepapiret ud i følgende størrelser: Lyserød (stor) B 5 x L 12 cm, lyserød (lille) B 1½ x L 3 cm, petroleumsblå B 6½ x L 14 cm, hvid (stor) B 8 x L 18 cm og hvid (lille) B 5½ x 14 cm Det er vigtigt, at du klipper den længste side af målene i den retning på crepepapiret, som kan trækkes ud. Lim træperlen fast på ståltråden med almindelig lim eller limpistol. Dyp støvdragerne i flydende lim, og dup dem herefter forsigtigt ned i guldglimmeret. Lad dem ligge, til limen er tørret. Stræk nu forsigtigt de to lyserøde stykker samt det blå ud, så langt du kan. Hæld lim på det lille lyserøde stykke, fold det om perlen, og sno enderne rundt om ståltråden. Fold det store lyserøde stykke flere gange over hinanden, og klip tynde strimler ned til ca. 1. cm før bunden. Fold på samme måde det blå stykke, men klip i trekanter i stedet. Fold nu de hvide stykker på midten, og klip dem ud, så de ligner blomsterblade i formen.

Trin 2

https://imgix.femina.dk/2022-03-30/IS2104_Papirsblomster_step_04.jpg
Lim støvdragerne på knoppen af blomsten. Fold det lyserøde stykke ud, og hæld lim på langs den nederste kant. Fold det om knoppen på blomsten, mens du sørger for, at støvdragerne er synlige i toppen. Fold også det blå stykke crepepapir ud, og kør neglen op fra bunden mod toppen, så papiret får en buet kant. Hæld lim på enden af crepepapiret, og rul det udenpå den lyserøde del.

Trin 3

https://imgix.femina.dk/2022-03-30/IS2104_Papirsblomster_step_05.jpg
Mal med sølvtusch på indersiden af de hvide blomsterblade. Når tuschen er tør, former du kronbladene. Brug tommelfingrene til at trække midten af bladet ud mod hver side, og krøl herefter toppen af bladene.

Trin 4

https://imgix.femina.dk/2022-03-30/IS2104_Papirsblomster_step_06.jpg
Lim de små kronblade på først. Kom lim på nede i den smalle ende, og placér dem skiftevis over for hinanden. Gentag med de store kronblade. Jo fyldigere du ønsker blomsten, jo flere blade skal du klargøre.

Trin 5

https://imgix.femina.dk/2022-03-30/IS2104_Papirsblomster_step_07.jpg
Vælg en farve til stilken, og klip et stykke crepepapir, der måler B 1½ x L 27 cm Stræk 3-4 cm af crepepapiret til stilken, og kom lim på enden. Sno strimlen rundt om den nederste del af blomsterhovedet, så du dækker bunden af blomsten. Stram gerne papiret lidt op.

Trin 6

https://imgix.femina.dk/2022-03-30/IS2104_Papirsblomster_step_08.jpg
Fortsæt rundt om stilken. Sæt løbende små dutter lim på papiret, så det hæfter, mens du strækker papiret ud og snor det omkring ståltråden. Lad blomsten tørre godt, og den i en buket med andre foldede papirblomster.

Ideer

Pynt en gave med en stilk med flere blomsterhoveder eller en enkelt yndlingsblomst, og forkæl gavens modtager med en ekstra lille blomsterhilsen.
Pynt en gave med en stilk med flere blomsterhoveder eller en enkelt yndlingsblomst, og forkæl gavens modtager med en ekstra lille blomsterhilsen.
Papirsblomster
Der er næsten ingen grænser for, hvilke blomster du kan folde. Prøv f.eks. med dahliaer, nelliker eller bonderoser.
Et godt begynderprojekt er at folde en buket af palmeblade i forskellige nuancer. Brug enten et A4- eller A3-ark, alt efter hvor stort du ønsker bladet. Fold det på midten, så du får et ark, der er højt og smalt. Klip fra den yderste kant af papiret
Et godt begynderprojekt er at folde en buket af palmeblade i forskellige nuancer. Brug enten et A4- eller A3-ark, alt efter hvor stort du ønsker bladet. Fold det på midten, så du får et ark, der er højt og smalt. Klip fra den yderste kant af papiret forneden og skråt op mod den foldede kant i toppen, og fold papiret ud, så du nu har en trekant. Fold nu fra den bredeste ende en musetrappe hele vejen op, og fold derefter papiret på midten. Rul et af de overskydende, afklippede dele af papiret på skrå, så det bliver så smalt som muligt. Dette udgør stilken. Fastgør enden af stilken midt på det foldede palmeblad med en limpistol, og buk stilken en enkelt gang rundt om palmebladet. Husk lim løbende. Saml palmebladet med lim, så det danner en vifte.

Læs også