tendenser
Stil

Modeuge: Se de største tendenser 2017

16. august 2016
af Christine Sonne-Schmidt og Majbritt Olsen
Efter en netop veloverstået modeuge er FEMINAs modeteam fyldt godt op med masser af input og god inspiration, og nye snit med særligt sommerens skønne farver og print har gjort det største indtryk.

# Blomsterprint

Print går heldigvis aldrig af mode, og det var sommerkollektionerne igen et godt eksempel på, hvor der var masser af nyfortolkninger på diverse print, som havde blomster som tema. Der var både store og små blomsterprint, og også Østens mere asiatiske udtryk var der hentet inspiration fra. Dette gjorde sig ikke kun gældende, når vi taler print, også generelt spillede Østen en vigtig rolle i de kommende kollektioner.
https://imgix.femina.dk/1633-sommertendenser-blomster.jpg
Ganni // Stacia // Lovechild 1979 // Baum und Pferdgarten // Saks Potts

# Farvesplash

Væk med pastellerne, og ind med de mættede farver – det er overskriften næste sommer. Nu er det ikke længere kun de douce toner, vi skal gå efter til sommergarderoben, nu skal der rent faktisk knald på farverne. Det er dejligt at se, at designerne er blevet lidt mere vovede og er brudt ud af komfortzonen, hvor de mere sikre farvevalg har været i fokus. Både enkelte strejf af en farve er repræsenteret, og også decideret helfarvede elementer.
https://imgix.femina.dk/1633-sommertendenser-farvesplash.jpg

Fonnesbech // Ganni // Lala Berlin // Lovechild 1979 // House of Dagmar

# Lyserød versus rød

Der blev præsenteret masser af lyserøde og røde toner på catwalken denne modeuge – og også i selskab med hinanden. En rigtig fin farvekombination, som FEMINAs modeteam forventer sig meget mere af, når sommeren melder sig. Det kan måske virke lidt vovet, men det fungerer faktisk, og med lidt mod så tror vi på det. Heldigvis kan det gøres mere dæmpet end det, vi netop har set under modeugen.
https://imgix.femina.dk/1633-sommertendenser-roed.jpg
Designers Nest // Henrik Vibskov // Future of Fashion // Ganni // Margrethe Skolen

# Et strejf af gul

De gule toner så vi masser af fortolkninger af, men mest som splash i kombination med andre, mere dæmpede toner. Farveskalaen strakte sig lige fra den pastelagtige gule til den mere karryfarvede. En dejlig forfriskning, når vi taler nye sommerfarver. Det gule strejf kom både i form af det enkle og lidt fra herregarderoben, men også mere romantiske og feminine styles så dagens lys.
https://imgix.femina.dk/1633-sommertendenser-gul.jpg
Mark Jenly Domino Tan // Fonnesbech // Lovechild 1979 // Baum und Pferdgarten // Future of Fashion

# Sommerhvid

Den hvide farve er altid en sikker vinder, når sommeren melder sig, og 2017 er ingen undtagelse. Silhuetten blev præsenteret mere skarp, men også lidt oversized i nogle tilfælde, og det modsatte i andre. Også de maskuline elementer var repræsenteret, hvor særligt slids i buksebenene var en af de helt store tendenser blandt designerne, og så var der de mere feminine elementer, som en stærk pendant hertil. Alt i alt må vi konstatere, at hvid holder, og at der endnu en gang kommer masser af fine fortolkninger i 2017.
https://imgix.femina.dk/1633-sommertendenser-hvid.jpg
House of Dagmar // By Malene Birger // Freya Dalsjø // Lala Berlin // Fonnesbech

# Blåtoner

Designerne var mere end glade for diverse blåtoner, da de præsenterede os for deres sommerkollektioner – og det var lige fra den helt lyseblå, koboltblå til den meget mørke navy. Særligt den douce blå tone i midten af skalaen var stærkt repræsenteret, og den kom i alverdens silhuetter, hvor både det maskuline, romantiske og stilrene snit spillede ind.
https://imgix.femina.dk/1633-sommertendenser-blaa.jpg
Fonnesbech // By Malene Birger // Mark Kenly Domino Tan // Saks Potts // Lala Berlin // Lovechild 1979 Kia Motors Danmark stillede en cool Kia Sportage til rådighed, så FEMINAs modeteam kunne nå et stramt program med masser af fine shows og gode messer. Kia.com
https://imgix.femina.dk/1633-sommertendenser-kia.jpg

Læs også