zendaya tenniscore
Mode

Zendaya er ved at skabe en ny trend, der kan få dig til at se sporty ud, selvom du ikke er det

9. april 2024
Af Christoffer Mygind Juul
Foto: Guirec Coadic/Coadic Guirec/Ritzau Scanpix
Presseturen på tennisfilmen "Challengers" har givet Zendaya anledning til at gå forrest i ny tendens med referencer til sportens verden.

Presseture blandt Hollywoods storfilm er blevet den nye catwalk.

I hvert fald at dømme ud fra stjerner som Margot Robbie og Zendaya, der begge lod sig inspirere af deres respektive roller i henholdsvis "Barbie" og "Dune: Part Two" på den røde løber. Og dermed er endt på alskens lister over bedst klædte verden over og på sociale medier.

Og det er endnu ikke slut. For på presseturen for "Call Me by Your Name"-instruktøren Luca Guadagninos nye tennisfilm "Challengers", der får dansk premiere den 26. april 2024, har Zendaya endnu en gang skabt overskrifter med sine gennemførte looks.

Netop det, at filmens handling udspiller sig omkring tennis, har nemlig været det gennemgående tema for Zendayas garderobe på den røde løber på presseturen.

https://imgix.femina.dk/2024-04-09/14401940d-1920x2879we.jpg
Zendaya i Loewe i Sydney.
Foto: Shutterstock/Ritzau Scanpix

Til premieren i Sydney var stjernen iført en grøn glimmerkjole fra det spanske modehus Loewe med motiv af en tennisspiller komplet med ketsjer og tennisbold.

Et modehus, hun vendte tilbage til ved premieren i Rom, hvor det denne gang var et glimmerbesat tennissæt med plisseret nederdel og stilethæle med tennisbolde.

At Zendaya og hendes trofaste stylist Law Roach, der er blandt en af verdens mest eftertragtede kendisstylister, har valgt netop Loewe, er der en helt særligt grund til.

Chefdesigner Jonathan. W. Andersson har nemlig også stået for hele garderoben til "Challengers", og dermed har filmen også været længe ventet blandt fans af den britiske designer.

BGUK_2886332 - Rome, ITALY - The Photocall of "Challengers" in Rome, Italy. Director Luca Guadagnino and the protagonists Zendaya, Mike Faist and Josh O'Connor attend the photocall at the Hassler Hotel in Rome. Pictured: Zendaya BACKGRID UK 8 APRIL 2024 UK: +44 208 344 2007 / uksales@backgrid.com USA: +1 310 798 9111 / usasales@backgrid.com *Pictures Containing Children Please Pixelate Face Prior To Publication*
Zendaya i Loewe i Rom.
Foto: Amba Brac/Backgrid/Ritzau Scanpix

Det holdte dog ikke Zendaya fra igen at gå i arkiverne, da hun var i Paris.

Her mødte hun op i en grøn- og hvidternet frakkekjole fra Louis Vuitton SS13, hvor amerikanske Marc Jacobs sad i spidsen for det franske luksusmærke. En æra, mange modefans husker tilbage på som en moderne storhedstid for taske-brandet fra 1854.

https://imgix.femina.dk/2024-04-09/20240406-115237-1-1920x2977we.jpg
Her i Louis Vuitton i Paris.
Foto: Emmanuel Dunand/AFP/Ritzau Scanpix

Selv om Zendayas sports- og tennisreferencer til dels kan tilskrives ‘Challengers’, er tennis netop også en af de tendenser, der bliver spået til at blive en helt store.

På Instagram-profilen Data But Make It Fashion, hvor Madé Lapuerta rapporterer om nogle af tidens største tendenser og mest populære produkter ud fra data, fremgår det, at interessen for tennisrelateret tøj den seneste måned er steget med hele 80 procent.

https://imgix.femina.dk/2024-04-09/mains-s24-009a.jpg
Mains SS24
Foto: Spotlight/Launchmetrics)

Også på catwalken for den kommende sommersæson fyldte tennisreferencerne.

Hos britiske Mains, som grimes-rapperen Skepta står i spidsen for, var der flere referencer til sportsgrenen i deres SS24-show.

Også Lacoste fik opmærksomhed for deres AW24-show i Paris. Det var nemlig første gang i to år, at tennismærket vendte tilbage til modeugen efter at have udnævnt designer Pelagia Kolotouros til kreativ chef.

Timingen skulle vise sig at være perfekt, for kollektionen blev modtaget med stor begejstring, hvor blandt andet tasker, der var formgivet efter tennisnederdele, stjal showet.

https://imgix.femina.dk/2024-04-09/lacoste-clp-f24-081.jpg
Lacoste AW24
Foto: Spotlight/Launchmetrics)

Så noget tyder på, at det er på tide at finde de plisserede nederdele, de hvide sneakers og milde pastelfarver frem for at kanalisere den populære sport – om så du selv spiller med på banen eller ej.

Læs også