på vrangen sally javardi
Mode

Hun ejer mere end 400 par sneakers. Flere end 270.000 følger med, når hun viser dem frem

17. april 2024
Af Christoffer Mygind Juul, vært på "På vrangen"
Foto: Kristina Pedersen
I syvende afsnit af "På Vrangen" besøger Christoffer Mygind Juul sneaker-entusiasten Salla Javadi, der dagligt deler ud af sin enorme samling af sneakers til flere hundrede tusinde følgere over hele verden.

Mere end 270.000 følger med på Instagram, når Sally Javadi dagligt deler billeder af sin massive samling af sneakers og sko, der både rummer klassikere og "special edition"-udgaver, som kun få har adgang til.

Sally Javadi er uddannet psykolog, men da hun startede Instagram-profilen "Sally Sneakers" med det imponerende udvalg af sneakers og sko, syntes hun ikke, at hendes interesse for sneakers kunne forenes med hendes profession som psykolog.

Da hun startede profilen på Instagram, var det derfor helt anonymt, når hun postede billeder fra hjemmet i Aarhus.

For to år siden besluttede hun at stå frem med ansigt og navn på profilen, og i dag er Sally Javadi en af de mest respekterede skoinfluencers – både herhjemme og i udlandet. Og det forstår man godt.

For det er på alle måder en imponerende samling af sko og sneakers, som Sally Javadi har bygget op. En samling, der har skaffet hende en særlig stor fanbase i USA, hvor sneaker-kulturen er i en helt anden og større skala end i Danmark.

Sally Javadis samling rummer alt fra et par helt unikke Nike-sko designet specielt til teknikere i NASA, som kun meget få har kunne få fingrene i, til de virale Big Red Boots fra MSCHF, der sidste år spredte sig på en steppebrand på internettet for dets karakteristiske tegneseriedesign.

I det nye afsnit af feminas videoserie "På Vrangen" besøger vært Christoffer Mygind Juul Sally Javadi i Aarhus, hvor hun viser nogle af sine favoritter frem og fortæller om, hvordan hendes sneakers-eventyr startede og forklarer, hvordan hendes iranske baggrund kommer til syne i garderoben.

Læs også