polly pocket trend
Mode

Det tyder på, at denne lillebitte dukke fra 90'erne bliver den næste Barbie-core

7. maj 2024
Af Christoffer Mygind Juul
Foto: Launchmetrcs Spotlight
Var du barn i 90’erne, vil du helt sikkert kunne huske dukken, der var så lille, at hun kunne bo i din lomme. Nu er hun blevet en af modens og popkulturens favorable arvtager til Barbie-besættelsen.

Pink i alle afskygninger, “Hi Barbie” overhørt i alle biografer og Margot Robbie iklædt det ene Barbie-look efter det andet.

Det har ikke været til at komme udenom den verdenskendte dukke Barbie det seneste år.

Hele verdens øjensynlige interesse for den langbenede dukke og æstetikken omkring Barbie-universet satte for en stund sit aftryk på både moden og popkulturen og blev dermed relevant som aldrig før – både som ideal og som stilikon.

Og hvis du troede, at Barbie ville være den eneste dukke, der ville sætte standarden for moden i et stykke tid, kan du godt tro om igen.

En anden dukke, der i 90’erne blev set som ærkerival til Barbie, er nemlig også godt på vej retur i modebilledet. Hendes navn? Polly Pocket. Den lille påklædningsdukke, der bor i en sammenklappelig pudderdåse i alverdens former og farver, der kan tages med på farten.

https://imgix.femina.dk/2024-05-06/20052003959200-1920x1361we.jpg
Polly Pocket som vi husker hende.
Foto: Diane Bondareff/AP/Ritzau Scanpix)

Polly Pocket blev lanceret i 1989 på baggrund af en idé fra Chris Wiggs, der ville designe en dukke til sin datter, der var så kompakt, at den nemt kunne passe i lommen. Derfor fandt han inspiration i en pudderdåse med spejl, og dermed blev Polly Pocket født med sit ikoniske, foldbare hjem.

Selv om Barbie for de fleste vil være den mest populære dukke, blev Polly Pocket så massivt et hit, at Mattel, der også ejer Barbie, købte rettighederne til den lille dukke i 1998.

Mens dukken i dag for mange er glemt og gemt væk, satser Mattel altså på at give Polly Pocket en popkulturel genfødsel a la Margot Robbies Barbie.

En filmatisering af Polly Pocket-universet er nemlig sat i værks hos Mattel, hvor ingen ringere end end ‘Emily in Paris’-stjernen Lily Collins indtager rollen som selve Polly Pocket, mens "Girls"-stjernen Lena Dunham er blevet hyret til at stå i spidsen som instruktør.

https://imgix.femina.dk/2024-05-06/14351771v-3256x4427ma.jpg
Instruktør og skuespiller Lena Dunham.
Foto: Tom Nicholson/Shutterstock/Ritzau Scanpix)

Et træk, der meget vel kan vidne om, at Mattel er klar til at levere en film om dukken, som man måske ellers ikke skulle forvente – fuldstændig som med Barbie. Du skal dog have lidt tålmodighed, for filmen er først sat til at udkomme i 2026.

Men det er altså ikke bare på det store lærred, at minidukken i den karakteristiske, sammenklappede pudderdåse sætter sit aftryk. Også på catwalken har Polly Pockets garderobe været til inspiration.

https://imgix.femina.dk/2024-05-06/Loewe-clp-F23-103.jpg
Loewe FW23
Foto: Launchmetrics/Spotlight

En garderobe kendetegnet ved at være lavet i hård plastik, som modehuset Loewe åbenbart havde ladet sig inspirere af til deres vinterkollektion 2023. Med overdele og en kjole lavet i stivnet læder lignede det, at flere af modellerne havde lånt tøjet direkte af Polly Pocket.

Samtidig er den plastisk-fantastiske verden, som dukken repræsenterer, udslagsgivende for populære produkter i gadebilledet.

https://imgix.femina.dk/2024-05-06/Melissa.jpg
Husker du Melissa-sandalerne fra din barndom?
Foto: PR
https://imgix.femina.dk/2024-05-06/Skaermbillede-2024-05-06-kl.-09.20.52_0.png
Melissa x Lazy Oaf
Foto: PR

Fra farverige og glitrende plastiksandaler med duft af tyggegummi fra det ikoniske mærke Melissa, der endnu en gang er tilbage fra 90’erne. Til ultramatchende mønstrede sæt til klare farver og chunky ballerinaer, der ligner noget, der hører til på en dukkefod a la Polly Pocket, så er dukken det ultimative forbillede til sommergarderoben anno 2024.

Om minidukken får det jerngreb om popkulturen og moden, som Barbie havde, er måske for tidligt at sige. Men noget tyder altså på, at du godt kan vænne dig endnu en vækkelse af ikonisk legetøj.

Læs også