https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mode/sko-og-accessories/2013/02/1309-saadan-skal-dine-sko-se-ud-til-foraaret/1309-saadan-skal-dine-sko-se-ud-til-foraaret-art.jpg
Stil

Mode: Sådan skal dine sko se ud til foråret

28. februar 2013
af Redaktionen, FEMINA
Nu har vi haft de runde snuder i snart mange sæsoner, men nu er de spidse snuder tilbage i modebilledet igen. Sålen skal være flad, snuden spids og hælene mere slanke. Bliv guidet her.

Goodbye, platform. Hello, spidse snuder. De sidste par sæsoners meget hypede platformsko med runde næser (og ofte meget høje hæle) bliver overhalet af en klassiker, som føles ny, fordi den er lige det modsatte med spidse snuder og smal silhuet.

En naturlig reaktion
En af dem, vi kan takke for den nye trend, er designeren Marc Jacobs. Han tyvstartede tendensen allerede sidste år med sine damede spidse metalsnuder hos Louis Vuitton i Paris, som han har designet for i 15 år. Hans version er ung og piget både for det franske modehus og sit eget i New York og i denne sæson med lavere hæle og på nogle af skoene forlængede spidse snuder.

Læs også: Du kan nemt få smukke, lange ben - så længe du vælger sko efter din kropstype. Bliv guidet her

To danske skofirmaer ser den nye trend med spidse snuder som en naturlig reaktion efter en lang periode med de klodsede platformsko.

- Tendenserne skifter jo ofte fra pol til pol, så det er lige det modsatte, der bliver moderne næste gang. I dette tilfælde ønsker kvinderne i høj grad at iføre sig mere kvindeligt fodtøj, også fordi grænsen mellem det maskuline og det feminine i tøjmoden flyder mere og mere sammen med det androgyne look, siger skodesigner Sofie Schnoor og fortsætter:

- Og spidse sko er det absolut mest sexede fodtøj til kvinder - især hvis du spørger mænd!

Stilig og kongelig
Produktudvikler Ivonne Montrone fra Billi Bi er helt enig og mener, at det sexede look med stiletterne ikke kun opnås med klassikerne.

- Det bliver netop råt og moderne, når de også bliver brugt med skinny jeans og shorts, men også sammen med afslappede boyfriend-bukser og en skræddersyet jakke.

- En spids sko er på én gang feminin og aggressiv. Enhver spids snude forlænger den naturlige proportion af foden og gør den slank og sexet, siger hun.

Læs også: Sådan bruger du de spidse snuder

Sofie Schnoor og Ivonne Montrone er enige om, at kronprinsesse Mary, som har holdt sig fra overdrevne platformsåler under hele trenden, er et godt eksempel på, hvordan man kan se stilig ud i stiletter, ligesom flere af de engelske prinsesser har formået at få dem til at se unge og nye ud i moden. Men en klar favorit er supermodellen Kate Moss, der kan få alting til at se trendy ud.

- Hun har det sexy, cool og skarpe look, når hun sætter fødderne i et par stiletter, siger Ivonne Montrone.

Læs også