dørkrans
Stil

Lav din egen smukke dørkrans

31. oktober 2016
af Sidsel Zachariassen
Foto: Frederikke Heiberg.
Julen begynder lige dér ved hoveddøren. Det første, dine gæster ser, og derfor et godt sted at starte den hyggelige julestemning. Pynt døren med en smuk dørkrans, som du selv laver. Alt, hvad du skal bruge, kan du finde på en gåtur i skoven.

LAV DIN EGEN SMUKKE DØRKRANS - HER FÅR 3 FINE FORSLAG

Om at binde sin egen kransNaturen byder på mange smukke ting, og med lidt kreativitet kan du skabe de smukkeste kranse. Gå en tur i skoven eller i haven og find de ting, der skaber julestemning for dig. Nogle gange er det utraditionelle ting, der fungerer godt i en krans.
  • Husk at kigge på dit hus og din hoveddør og lav en krans, som i stil og farver matcher omgivelserne.
  • Ved alle kranse gælder det, at du binder én vej, og grenene skal følges ad, så de ikke stikker i alle retninger.
  • Sørg for, at man ikke kan se ståltråden. Skjul den mellem mos, grene osv.
  • Bind lidt løst, så du ikke dræber det grønne.

Blå krans

Kransen er bundet med hortensiaer og cedergran, der har et lidt mere moderne udtryk end klassisk gran.
https://imgix.femina.dk/1644-kranse-1.jpg
Sådan gør du Kransen er bundet om en halmkrans, så den bliver tykkere og mere robust. Hortensiaerne er tørret på forhånd. Sæt de tørrede hortensiaer sammen med cedergran i små bundter. Du skal kun bruge gran-enderne, så det er bløde grene. Bind de små bundter om halmkransen, så den er dækket helt, og sæt et bånd i til ophæng. Pynt evt. med et enkelt stykke julepynt i midten. Lanterne, lille, 300 kr., stor, 400 kr. House Doctor. Bloklys med batteri, 129 kr. Sirius. Stjerne, 29 kr. Nordstjerne. TIP: Find en stor gren, der er knækket af et træ, og sæt den ved din hoveddør. Pynt den med lidt julepynt og evt. en lyskæde. TIP: Brug batterilys i lanterne, så de ikke går ud, når det blæser. Vælg evt. nogle med timer, så de selv slukker og tænder. SE OGSÅ: Videoguide: Sådan binder du en smuk krans

Tre i én-krans

Kransen består af 3 kranse. Yderst en kristtjørnkrans, i midten en af buksbom og inderst en hjertekrans bundet af kogler.
https://imgix.femina.dk/1644-kranse-2.jpg
Sådan gør du Først bøjer du 3 kranse i hegnstråd, dvs. kraftig ståltråd, der holder formen. Du skal bøje en stor krans, en lidt mindre og et hjerte. Klip kristtjørn i små kviste, og vikl dem omkring kransen med ståltråd. På samme måde sætter du buksbom fast, og til sidst små lærkekogler på hjertet. Alt er sat på symmetrisk og ret stramt, så kransene ikke bliver for vilde. Så kan man nemlig ikke se, der er 3 kranse i 1. 3 gode tips
  • For at skabe lidt kontrast til den grønne krans er der valgt et koralfarvet bånd. Bånd, 10 m, 29 kr. Hay.
  • Lav en stor, vild buket af de samme materialer, som der er brugt i kransen. Stik det grønne lidt tilfældigt ned, så buketten bliver vild og asymmetrisk. Potte, 550 kr. Menu. Fakkelholder, 399 kr. Jette Frölich.
  • Da en krukke med grønt godt kan blive lidt tung i udtrykket, er det en god idé at bruge en potte på fod – det giver et mere let udtryk og er perfekt til det moderne hus.
SE OGSÅ: DIY: Sådan bruger du julens blomster

Skovbund på døren

Gå en tur i skoven og saml ind af alle de fine ting, der gemmer sig i skovbunden. Her er brugt mos og småkviste af lærketræ med små kogler på.
https://imgix.femina.dk/1644-kranse-3.jpg
Sådan gør du Der er brugt en tynd halmkrans som bund. Herpå binder man mos og lærkekviste fast, så de dækker kransen. Brug ståltråd. Kransen er med vilje lavet lidt ujævn i tykkelsen, så den får et naturligt og uhøjtideligt look. TIP: Brug både velourbånd og sejlgarn til ophæng. Det giver lidt spil i udtrykket. TIP: Sørg for ikke at binde for stramt, så der stikker grene ud hist og pist. Kransen må gerne se lidt tilfældig og rodet ud – præcis som en skovbund.

SE OGSÅ: Pynt op med gran og kogler

Læs også