Hvad skal jeg ønske mig i julegave?
Jul

Kære Julemand… Det ønsker vi os i julegave i år

15. november 2022
af Redaktionen
Foto: Unsplash
En hårklemme, håndsæbe, en blød strik eller en bog? Bliv inspireret og få ideer til årets julegaveønsker her.

”Hvad ønsker du dig i julegave?”

Spørgsmålet kommer hvert år, og vi er ikke altid heeelt forberedt.

Det kan være en god ide at skrive ned i løbet af året, hvis der er noget du mangler, eller hvis du ser en flot sweater eller vase, som du ønsker dig. På den måde ønsker du dig heller ikke noget unødvendigt.

Andre gange kan det være godt med lidt inspiration til ønskesedlen, hvis man er helt på bar bund.

Bare rolig, vi har her samlet en guide med gode ideer til julegaver og adventsgaver til ham og hende. Du kan springe ned til guiden her.

Hvorfor får man julegaver?

Traditionen med julegaver kan dateres helt tilbage til romerriget, hvor man fejrede Jesu fødsel med fridage og gaver. I kristen tradition forbindes julegaven med de gaver, som de hellige tre konger kom med til Jesus. I dag forbinder man dog ikke længere gaverne med de hellige tre konger, men derimod julemanden, der lægger gaver under træet, i skoen eller i en julesok.

Traditionen med at åbne gaver den 24. december om aftenen er en nordisk tradition og stammer fra den tid, hvor man ikke havde noget ur. Her begyndte man at åbne gaver, når mørket faldt på.

Ideer til julegaveønsker

Her får du vores mest populære gaveguides til julen med i alt over 100 gaver. Der er juleønsker til enhver pengepung til både ham og hende.

Find inspiration til juleønskerne i en af de mange guides nedenfor.

Juleønsker til hende

Der er både ideer til julegaveønsker og adventsgaver. Bliv inspireret til, hvad du selv vil ønske dig i julegave, eller hvad du vil give til din mor, søster eller veninde.

Juleønsker til ham

Med 52 julegaveønsker og 26 adventsgaver til ham, løber du ikke tør for ideer. Her er både blød strik, nyeste bøger og udstyr til kaffemaskinen. Bliv inspireret her:

Ideer til mindre gaver

Vil du ønske dig mindre gaver i år eller give mindre gaver? Du kan blive inspireret til mindre julegaver, værtindegaver eller kalendergaver til børnene nedenfor:

Læs også