Jennifer Aniston
Stil

Jennifer Anistons favoritjeans er in igen – og du har dem måske liggende bagerst i skabet

10. februar 2023
Af Rose Maria Boelsmand
Foto: Shutterstock/Ritzau Scanpix
Du forbinder sikkert denne type jeans med 00’ernes supermodeller og stjerner som Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Julia Roberts og Rachel Bilson.

Denne artikel blev første gang bragt i ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Efter noget, der synes som en lang uendelighed med ’mom’, 'dad’, ’boyfriend’ og ’baggy’-jeans, er det endelig tid til at hive en af de måske mest elskede (og klædelige) jeans-typer frem fra gemmerne.

’Bootcut’-modellen, der havde sin storhedstid fra slutningen af 1990’erne og op gennem 00’erne, er nemlig tilbage. Og det er et gensyn, mange vil være taknemmelige for.

Modsat modellerne ’mom’ og ’dad’-jeans, hvor numsen kan synes lidt flad, så er ’bootcut’-modellen en semi-lavtaljet model, der kærligt omfavner og fremhæver numsen.

Modellen er typisk i denim, der ikke har stretch, og de sidder stramt (men ikke for stramt) om lårene, for derefter at fortsætte i et lige snit over knæet og munder ud i et diskret svaj over anklen – deraf navnet.

Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
Foto: Shutterstock

Og dét snit er ikke helt dumt. De letsvajede bukseben er nemlig ofte ekstra lange, hvilket gør jeansene det geniale match til høje hæle. Og kombinationen med de lange bukseben over skjulte, høje hæle gør, at benene let kommer til at se en hel del længere ud, end de er, hvis man er vild med det look.

No wonder, at 00’ernes superstjerner og -modeller som Kate Moss, Julia Roberts, Uma Thurman, Jennifer Aniston, Cindy Crawford og Katie Holmes stort set ikke gik i andet i mere end 10 år.

Og nu er modellen altså begyndt at spire frem igen. I hvert fald har jeans-connaisseur Katie Holmes’ favoritbrand, Khaite, lavet en ’bootcut’-inspireret model, Danielle, der ifølge brandet selv er ” … skabt til at give illusionen af længere ben”.

Kate Moss, 2004
Kate Moss, 2004
Foto: Shutterstock

Men hvis budgettet ikke er til Khaite (vi ved, det er en dyr affære at holde ved lige), så er der også rigtig gode bud på ’bootcut’-modeller hos Levi’s, Frame, Acne og Agolde.

Læs også