indretning
Stil

Indretningsekspertens bedste tips: Sådan finder du din personlige stil

29. maj 2018
af Katrine Martensen Larsen
Foto: Kira Brandt
Det er egentlig ikke specielt svært at få stuen derhjemme til at ligne noget fra et boligkatalog (i hvert fald hvis du har penge nok) - noget helt andet er at gøre dit hjem personligt og stemningsfyldt. Her får du boligstylist Katrine Martensen-Larsens bedste indretningstips til et lækkert, personligt hjem.

6 indretningstips fra Katrine Martensen-Larsen

1. Find din egen indretningsstil - og er det svært, så tilpas din indretning til arkitekturen og naturen uden for dine vinduer. Husk, det tager tid at få skabt et personligt og harmonisk hjem, og at det er i forarbejdet, der skal investeres tid og kræfter. Lav et moodboard over det, der skal indrettes og konferer med det, hver gang du skal træffe afgørende beslutninger.

2. Begræns dig, når du skal vælge materialer – prøv for eksempel at vælge samme gulv i flest mulige rum, samme fliser og armaturer på badeværelser, ens lampeserier, etc.

3. Mal farver på dine vægge, som klæder dine møbler og din kunst. Det er elegant at skifte vægfarve fra rum til rum – men prøv at skabe et roligt og behageligt flow. Man skal ikke gå fra det røde, til det gule, til det blå rum. Selv sværger jeg til ”non-colours”.

4. Gulvene i dit hjem er det allervigtigste – så invester så meget, du overhovedet kan, i dem. Du kan sidde på en papkasse på et smukt gulv og være lykkelig. Men du kan placere nok så mange lækre møbler ovenpå et tarveligt gulv – og det bliver aldrig rigtig fedt.

5. Vælg møbler og lamper der passer i proportioner til dine rum. Det er her rigtig mange mennesker laver fejl. Meget dyre fejl. Det kan godt være, at du synes det kunne være fedt med en stor hjørnesofa, men hvis du har en lille stue, går du gevaldigt på kompromis med æstetikken, hvis du alligevel køber den. Husk også at indtage gulvet i dit rum, når du møblerer. Pas på med ikke at placere alle møbler op ad væggene.

LÆS OGSÅ: Boligreportage: Den gamle herskabslejlighed gik fra ruin til drømmehjem

6. Køb kunst og kunsthåndværk med hjertet, og køb meget af det igennem livet. Kunst er ikke portrætter af dine børn og børnebørn, og du finder det heller ikke i tilfældige bolighuse. Det er med kunst og kunsthåndværk, at du for alvor kan sætte et personligt touch på din indretning.

https://imgix.femina.dk/1820-indretningsekspertens-bedste-tips-bog.jpg

Boligstylist Katrine Martensen-Larsen er bogaktuel med bogen Moods. Gennem ni forskellige hjem med hver sin indretningsstil giver bogen indretningsinspiration – og der er noget for enhver smag: Fra nordisk funktionalisme over det maskuline møbelmekka til den grønne oase.

Katrine Martensen-Larsen stiftede i 2003 firmaet KML Design og har siden skrevet en række boligreportager for både danske og udenlandske magasiner samt indretningsbogen Sommerhuset. Læs mere om bogen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også