Kom med ind i Marie Halds klædeskab
Stil

Ikoniske former i farver: Kom med ind i Marie Halds klædeskab

27. marts 2017
af Redaktionen
Kom på besøg i fotograf Marie Halds farverige og 50'er-inspirerede garderobe.

Inspireret af 50’ernes kurvede pinup-piger klæder Marie sig i tøj, oftest kjoler, der fremhæver hendes smalle talje og fyldige barm, for at understrege sin timeglasfigur.

Hvad karakteriserer din stil?

Jeg prøver altid at klæde mig feminint, så det er mit nøgleord. Og ellers farverig, festlig, klassisk og lidt udfordrende.

Hvad er du gladest for ved din krop?

Mine bryster og min talje. Det er også altid de to ting, jeg har i tankerne, når jeg køber tøj. Mit motto er: ”If you got it – flaunt it” (hvis du har det, så vis det frem, red.).

Hvad har du fokus på, når du klæder dig på?

Jeg kigger altid først på tøjets pasform, når jeg shopper. Jeg ved, præcis hvilket snit jeg skal gå efter i kjoler, nederdele og bluser. Det skal gerne være et snit, der går ind i taljen, og som har v-udskæring, hvis det er overdele eksempelvis. Jeg har kvindelige former, og det klæder jeg mig efter. Jeg bliver derfor ikke skræmt af at vise lidt kavalergang.

Læs også: Kom med ind i Dorthe Kandis klædeskab

Hvad finder man mest af i dit klædeskab?

Jeg har en eviglang forelskelse i feminine kjoler i stærke farver. Og så er jeg lidt besat af pinup-piger, som er de her kvinder, der klæder sig i tøj inspireret af 50’er-årtiet. Altså eksempelvis nederdele, der sidder tæt i taljen, og overdele, der fremhæver brysterne. Den stil er bare skabt til kvinder med min figur. Høje hæle og højtaljede nederdele kan jeg heller ikke stå for.

Hvilke mærker går du efter?

Jeg handler ret lokalt. På Nørrebro, hvor jeg bor, ligger butikken Mondo Kaos, som jeg bare ELSKER! De har alt, hvad hjertet begærer af smukke kjoler i 40’er- og 50’er-stil. Og så er de gode til at udfordre mig med nye kjoler, som jeg liiige skal prøve. Det er overvejende mærker som Stop Staring og Edith & Ella, jeg går efter. Og så har jeg for nylig fundet mærket Tolsing hos Fümph på Nørrebro. De laver nogle smukke bindebluser i mit yndlingssnit.

Hvad er din største udfordring, når du skal købe tøj?

Det er sjældent, at tøj skabt til catwalkens modeller passer min figur. Simpelthen fordi der er mere kvinde end stankelben over mig. Derfor kaster jeg mig altid over lækre kjoler, mens jeg gerne overlader stramme jeans til nogle andre.

Læs også: De absolut bedste plus size webshops

Hvilke snit går du så efter?

Smukke bluser med v-udskæring og kjoler eller nederdele, der sidder ind i taljen. Og så er jeg glad for at have fundet nogle stambutikker og mærker, som laver tøj, der klæder min krop. Ofte køber jeg tre kjoler eller bluser i samme snit, men i forskellige farver, hvis de sidder skidegodt. Tit laver mærkerne nye styles, men i samme snit hver sæson.

Se mere fra Maries klædeskab her:

Læs også