gallerivæg
Stil

Gallerivæg på nye måder

20. april 2016
af Kaul production/Katrine Kaul
Når man hænger alle sine små og store værker samlet op på en væg, kalder vi det en gallerivæg. Men der findes mange flere inspirerende måder at lave flotte gallerivægge på, som samtidig er både billige og personlige. Se bare med her ...

GALLERIVÆG - 3 NYE MÅDER

Når ophænget tæller Gør en dyd ud af måden, du hænger dine værker op på, og fremhæv snoren i stedet for at gemme dem bag billedet.
gallerivæg
Vi har leget med messingkæder og ladet dem blive en del af udtrykket. Messingdetaljerne giver et flot kontrast til de sort-hvide billeder. Eksperimentér med længden på kæderne, og prøv også at hænge andre ting op i de dekorative kæder. Messingkæder er købt pb metermål og kan fås i byggemarkeder og værktøjsmagasiner. De fås i forskellige tykkelser og med forskellig størrelse ringe (for eksempel dem, man bruger til proppen i badekarret). Farvekoordineret Består din gallerivæg af mange værker, giver det ro, hvis du holder dem i samme tone, som her, hvor vi kun har valgt sort-hvide nuancer og sorte rammer. Detaljer Messingdetaljer skaber en smuk kontrast til de kolde sort-hvide toner. SE OGSÅ: Er du til andet end en gallerivæg, kunne du også prøve at hænge dine spejle eller tæpper på væggene. Få 3 hotte tips til at pynte dine vægge Moodboards med stil Moodboardet er ikke bare et praktisk værktøj, du kan bruge, når du skal have overblik over en stil eller en stemning. Med ganske få virkemidler kan du bruge teknikken og lave en hel væg om til et kæmpe dekorativt moodboard.
gallerivæg
Alt på væggen er et mix af udklip fra magasiner og blade, tapetrester, postkort osv., som har den blå farve til fælles. TIP: Ønsker du, at moodboardet skal fremstå som ét stort værk, kan du lade yderkanterne være lige. Markér evt. en firkant på væggen med en tynd blyant, og lad de yderste ophæng flugte linjerne. Fri leg Du kan i princippet hænge alverdens ting op på dine vægge, så længe du holder det hele i én farve eller i nogle toner inden for en farve. Mix’n’match Kombinér gerne forskellige materialer, så du både har noget papir, tekstil og nogle matte og blanke overflader som messing eller guld/sølv. SE OGSÅ: Lav selv de fineste kort med botanisk tryk Galleri for globetrottere Afsæt en hel væg til dine ferieminder, så du får glæde af dem hver dag.
gallerivæg
Print et billede ud fra hver ferie eller hver gode oplevelse, lim dem på store manilamærker, og hæng dem op på væggen. På den måde har du en hel væg fyldt med postkort fra gode stunder. TIP: Du kan også bruge idéen til et stamtræ og lave en hel gallerivæg af familiebilleder. Moderne opdagelsesrejsende Gå all-in og dyrk globetrotter-looket helt ned i detaljen. Her var vi! Kombinér manilamærkerne med et verdenskort, en vægsticker med verdenskort eller, som her, tapet. Så kan du markere stederne, hvor billederne er taget. På Tapethuset.dk kan du købe hele vægtapetseringer med verdenskort, både nutidige og vintage/historiske kort.

Læs også