https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/bolig/tips-og-goer-det-selv/2012/06/1226-lav-selv-solspejl/1226-lav-solspejl-copy.jpg
Stil

Forvandling: Lav dit eget solspejl

28. juni 2012
af Kaul Production
Solspejlet er en gammel opfindelse og kan købes i et utal af smukke former og udgaver. Men helt unikt bliver det først, når du laver dit eget personlige eksemplar. Alt, hvad du skal bruge, er et gammelt badeværelsesspejl, en limpistol og nogle blomsterpinde, ispinde, eller hvad du har af pinde ved hånden. Og så er du allerede godt i gang!

Vidste du, at ...
Solspejle er ikke nogen ny opfindelse. Faktisk har man siden starten af det 19. århundrede eksperimenteret med udnyttelsen af solens stråler via runde spejle, oftest med en buet overflade, der kunne opfange flere af solens stråler. I Norge arbejder man i øjeblikket på at lave et kæmpe solspejl, der skal forhindre byens borgere i at få vinterdepressioner.

Til solspejlet er der brugt et klassisk gammelt badeværelsesspejl. Lignende spejl kan fås i Ikea til 99 kr. Stole i fransk vintagelook, 675 kr. Nordal. Italiensk hat fra Inverni, 1.369 kr. Trois Pommes. Tapetet i baggrunden hedder Lekston Zinc og er lavet ud af søgræs; rulle med 10 meter, 875 kr. Designers Guild.

TIP
Solspejle kan sprayes i alle farver. Hvid giver et flot og sommerligt look, sort et råt look, og vælger du sølv eller guld, får du et mere elegant og klassisk look.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/3130db649f324940976055511953a5d5.jpg
Det skal du bruge:
Et rundt spejl
Blomsterpinde
Limpistol
Spraymaling
1 lille sav

5 gode råd
l Solspejle skal være runde, så det er vigtigt, du finder et rundt spejl.
l Selve "strålerne" kan laves ud af forskellige materialer, lige fra blomsterpinde til bambus eller malerpinde.
l Strålerne skal laves i forskellige længder for at få den helt rigtige effekt.
l Lav ikke pindene alt for lange, da de så er svære at få til at sidde fast med lim.
l Et solspejl kan også laves ud af en gammel kromkapsel fra en bilfælg (i stedet for rigtigt spejl).

Lav en smart sengepuf

Katrines bedste Insider-tip
Vil du give dit solspejl et mere naturligt og organisk udtryk, kan du vælge naturlige grene, f.eks. pil, eller bare grene, du har fundet i skoven eller haven. Husk at tørre dem i nogle måneder, inden du bruger dem.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/793b4cbcbf7e4510acd5f23205639b8e.jpg

FEMINAs boligstylist Katrine Kaul har hovedet fuldt at gode ideer til, hvordan du selv kan gøre loppefund og billige standardmøbler unikke og eksklusive. Lad dig inspirere og forvandl dit hjem for næsten ingen penge.

Læs også