https://imgix.femina.dk/media/09e383b05b944275881bfd79c6d38573.jpg
Stil

Forny garderoben og støt en god sag

15. september 2011
af Redaktionen
Freebikes og Minto.com har indgået et samarbejde, der går ud på at uddele gratis cykler i et år. Herefter sendes de til afrikanske unge. Så spot en cykel og få op til 82% rabat samtidig med at du støtter op om et godt formål

Spot en cykel og få op til 82% rabat samt fri fragt
Konceptet hedder FreeBikes, og går i sin enkelthed ud på at vi uddeler gratis cykler, der kører rundt i bybilledet i et år, med en reklame monteret i stellets trekant. Herefter bliver cyklerne indsamlet og sendt til afrikanske unge med langt til skole. Blandt de første annoncører er tøjbutikken Miinto.com og samarbejdet betyder, at man nu kan købe tøj med op til 82% rabat fra sitet. Alle cyklerne er udstyret med en QR-kode, som man kan scanne med sin mobil og dermed automatisk blive sendt direkte til shoppingsitet. Koden giver samtidig unik mulighed for fri fragt på sit køb. Har man ikke lige en cykel eller mobil ved hånden, så er de gode tilbud også at finde fra Miintos hjemmeside.

Støt op om et godt formål
Tanken bag FreeBikes er at hjælpe til en bedre udvikling i afrikanske lande, skabe opmærksomhed i Danmark - og give unge, smarte mennesker en lækker cykel at køre på herhjemme i et år. Jeg spurgte en af de "kvindelige FreeBikers", som har fået en af de første cykler, hvad hun syntes om det: "Jeg føler mig helt vildt heldig. Jeg har manglet en god cykel at køre på i mange år, og føler mig taknemmelig over at være med i et koncept, hvor man støtter et godt formål. Jeg er meget opmærksom på, om jeg kan stå inde for de ting, jeg engagerer mig i - og det synes jeg godt jeg kan med FreeBikes. Men jeg begynder nok at tænke lidt mere over, hvordan jeg ser ud - for jeg må jo hellere leve op til cyklen"

God stil og god samvittighed
Vores mål er selvfølgelig, at cyklerne skal skabe opmærksomhed i bybilledet omkring vores ide - men slutmålet er at kunne drive en bæredygtig udvikling i lande som Senegal og Ghana. De lange distancer til skolerne i disse lande, er oftest årsag til, at de unge ikke kan få en uddannelse, og det vil vi gerne prøve at lave lidt om på. At vi så samtidig kan kombinere det med, at fx studerende herhjemme kan få en cykel og at man kan købe modetøj til gode priser; det gør kun det hele endnu federe. Så er der mulighed for at skabe god stil og god samvittighed.

Læs mere på www.freebikes.dk

Læs også