Blomstrende grene
Stil

Fem fif til drivning af blomstrende grene

20. januar 2016
af Dorthe Liljensøe
Blomstrende grene indenfor giver god energi - og samtidig tager du forskud på foråret. Allerede nu kan du tage grene ind, og her får du nogle gode råd til drivning af blomstrende grene.

Tyvstart foråret med blomstrende grene

Der er stadig et stykke tid til foråret og til, at vi kan nyde de mange grene, der folder deres blomster og spæde lysegrønne blade ud. Men indtil da kan man tyvstarte lidt og drive forskellige grene frem enten til blomstring, løvspring eller måske begge dele, hvis man er heldig. Det er slet ikke så svært, men sørg for at vælge de grene, der naturligt springer tidligt ud, så bliver resultatet bedst. Har du ikke have, kan du drive blomstrende grene fra skov og krat: birk, pil, slåen, mirabel, bøg m.fl., blot du sikrer dig, at du har lov.

For at få succes med drivning skal du vide:

at badeværelset er det bedste rum til drivning p.g.a. luftfugtigheden, og fordi det er let at give grenene en daglig douche med håndbruseren.
at grenene er klar til at komme ind, når knopperne er svulmet op og er lige ved at briste. Er der blade på grenene, skal de stå lyst for at holde sig længst muligt.
at grenene skal i renvaskede vaser og rent, koldt vand. Skiftes ca. hver fjerde dag evt. hyppigere. Det må aldrig lugte.
at skære et lille stykke af grenene af, så der kommer en frisk, ren snitflade, der kan suge vand, når du køber en buket grene.
at skære over en udadvent knop eller en sidegren, når du skærer grene til drivning. Og skær hellere få store end mange små grene.

Hvad kan drives hvornår?

Guldribs og blodribs kan tages ind til drivning fra januar.
Birk, troldnød og hassel kan drives fra januar.
Prydkirsebær, kirsebær, fersken, morel, abrikos, mandel, pil og mirabel kan drives fra januar-februar.
Forsytia kan drives fra januar til marts.
Pære kan drives fra sidst i februar.
Æblegrene kan drives fra marts.
Magnolie kan drives fra marts-april.
Bøg kan først drives frem fra midt i april.

Få flere tips til drivning af blomstrende grene i SØNDAG

Det skal du lave i haven i januar

Helleborus - vinterens smukkeste blomst

Læs også