https://imgix.femina.dk/media/article/72705137_0.jpg
Stil

En designertaske til 14.000 kroner bliver mobbet af internettet, fordi den ligner ... en hundepose

31. juli 2020
af Malin Gaden og Camilla Korntved
FOTO: Bottega Veneta og NTB Scanpix/Shutterstock
"Jeg er selv hundeejer, så jeg bruger en del tid i hundeparken. Så da jeg så modellen med tasken i om sit håndled, grinede jeg højt."

Det stak helt af i diverse kommentarfelter og overalt på sociale medier, da Balenciaga for tre år siden lavede en taske, der lignede Ikeas ”Frakta”-bærepose temmelig meget.

En sådan Ikea-pose kan du købe for 5 kroner, mens Balenciaga skulle have 13.800 kroner for deres variant. Selv om det ikke er nøjagtig den samme taske, er det en ganske chokerende prisforskel på de to produkter.

Siden dengang er et hav af designertasker kommet på markedet, og mange af dem er blevet vældig hypede. Et mærke, der har fået særligt meget opmærksomhed, er det gamle italienske modehus Bottega Veneta, hvor designeren Daniel Lee hyldes for på rekordtid at have genopfundet brandet, der er blevet døbt 'New Bottega' - og som har fået Instagram-influencere til at fylde dit feed med flettede sko og tasker, der kræver, at du har en særdeles velpostret pengepung, hvis du vil have fat i dem.

Nu har det italienske mærke så lavet en taske, som har en form for knudedetalje som hank. Den fås i forskellige farver med semi-prætentiøse navne, og da vi først så den i lysbeige ("zabaione"). tænkte vi bare, at det var en taske med en knude. Men når man ser tasken i sort ("nero"), kommer noget helt andet til syne. Og når først man ser det, er det umuligt at se noget som helst andet.

https://imgix.femina.dk/72705154.jpg

Flere sammenligner nemlig den hundedyre (det kommer vi tilbage til) taske med den pose, du bruger til at samle hundens afføring op med. Medier som The New York Post, The Sun og Insider samt det populære LadBible på Instagram er blot nogle af dem, der har omtalt ligheden.

Eksempelvis siger den 27-årige brite Andrea Smith til avisen The Sun, at hun "næsten kom til at spytte sin te ud", da hun søgte på tasker på nettet og faldt over Bottega Venetas.

- Jeg er selv hundeejer, så jeg bruger en del tid i hundeparken. Så da jeg så modellen med tasken i om sit håndled, grinede jeg højt.

Det var næppe den intention, designeren Daniel Lee havde, da han kreerede tasken for mærket.

LÆS OGSÅ: Nu er 80'er-favoritten tilbage

Og nu til prismærket, som indeholder temmelig mange cifre – ligesom det meste fra Bottega Veneta. Knude-tasken koster nemlig næsten 14.000 danske kroner.

Man skulle tro, at en sådan sammenligning ville få folk til at strege tasken fra ønskesedlen, men mon ikke ikke den fortsat er i høj kurs i influencer-segmentet?

Læs også